Niet omdat het moet, maar omdat het kan

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

Categorie
Excellent
Adverteerder
TELE2
Bureau
INDIE Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
240

Winnaar 2015

Doelstelling

Tele2 introduceert een nieuw 4G-netwerk en daar moet heel Nederland van profiteren. Daarom moeten we een beweging op gang brengen die aanstekelijk is voor iedereen die niet meer zonder zijn mobieltje kan. En moeten we bouwen aan het merk Tele2. Men vindt Tele2 goedkoop, niet sexy en we hebben, net als vrijwel alle providers, een slechte naam op het gebied van service.

Doelgroep

Iedereen in Nederland die een mobiele telefoon kan vasthouden.

Concept

Tinderen tot je getrouwd bent. Eindeloos instructievideo's kijken op YouTube. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Met de ultieme combinatie van razendsnel 4G-internet, ongewoon grote databundels van 24GB en genadeloos lage prijzen kan je precies doen wat je wilt. Tele2 start een ware datarevolutie en presenteert zich als de vrolijke rebel die dingen anders doet. Dit kleurrijke karakter komt ook tot uiting in de communicatie, waarin het nieuwe merkmantra wordt gevierd: niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Media- en middelenstrategie

TV, outdoor, radio en een ijzersterke zichtbaarheid online en op social media; Tele2 is vanaf medio november niet te missen in een 3-laags mediaopbouw. In de Roar-fase kwam de beweging op gang met een 60'' commercial via roadblocks, homepage take-overs en social media. Snel opgevolgd door de Rouse-fase: via tag-ons, bioscoop, radio, out-of-home en online werden de genadeloos goedkope databundels gecommuniceerd. In de derde laag, de Roll-out, zorgden we online en via out-of-home dat de deal gesloten kon worden, met superscherpe salesoffers. Ook de nieuwe winkels en zelfs trams zijn kleurrijk, ongeremd en dragen de nieuwe belofte uit: je kan zorgeloos het internet helemaal leegtrekken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Deze eerste campagne nieuwe stijl is meteen raak. Op social media zorgt de campagne voor een ommekeer in het sentiment en wordt Tele2 overstelpt met complimenten. PR, recensies en onderzoek bevestigen dat Tele2 niet langer de underdog is. Tele2 wordt in één adem genoemd met de grootste drie providers van Nederland.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken