Niet normaal.

Niet normaal.

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
FIJN WONEN
Bureau
Junction creative + digital agency
Jaar
2021
Paginanummer
94

Doelstelling

Positioneer Fijn Wonen als vernieuwer in de bouw en vestig de aandacht op de propositie: Fijn Wonen draagt bij aan de oplossing voor het woningtekort door in rap tempo woningen te realiseren die betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig zijn.

Doelgroep

Primair: woningcorporaties, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers.
Secundair: toekomstige bewoners, NL breed.

Merkomschrijving

Fijn Wonen wil met een nieuwe manier van bouwen zorgen voor een omslag in de branche. Het moet sneller, beter, goedkoper en duurzamer.

Concept

In de campagne leggen we de nadruk op het contrast tussen wat nu 'normaal' is en wat Fijn Wonen doet: 'Niet normaal.' In de ATL-campagne vestigen we de aandacht op het enorme woningtekort en een situatie die daardoor normaal geworden is: Maarten van 38 jaar woont weer bij zijn moeder, omdat hij in zijn eentje geen betaalbare woning kan vinden. Het verhaal staat symbool voor alle Nederlanders die in een onwenselijke woonsituatie zitten. In andere uitingen wordt nadrukkelijk aangetoond waarom Fijn Wonen niet normaal is: we schetsen de verschillen in betaalbaarheid, comfort en toekomstbestendigheid tussen Fijn Wonen en de 'normale' bouw. Steeds is het contrast tussen de huidige, onwenselijke situatie en de Fijn Wonen-manier voelbaar. Normaal versus niet normaal.

Media- en middelenstrategie

De media- en middelenstrategie an sich is 'niet normaal' voor de bouw. Met landelijke inzet wordt een pionierspositie geclaimd. Televisie, radio en op de doelgroep gerichte social advertising worden ingezet om het verhaal over het woningtekort over te brengen. Deze middelen worden gebruikt om de doelgroep emotioneel te raken en de urgentie van een nieuwe manier van bouwen over te brengen. Met gerichte online advertising, advertenties in vakbladen en outdoor wordt de doelgroep vervolgens rechtstreeks geïnformeerd over de propositie en de lancering van het nieuwe assortiment woningen en appartementen. Hierin staat het contrast tussen de huidige 'normale' bouw en Fijn Wonen centraal. Tenslotte wordt de doelgroep via de bijbehorende landingspagina (fijn.com/nietnormaal), nieuwsbrief en salesevents op het assortiment van Fijn Wonen gewezen en uitgenodigd om tot aanschaf over te gaan.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken