Net even meer dan je verwacht

Net even meer dan je verwacht

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
Allianz Inkomensverzekeringen
Bureau
Ogilvy Amsterdam
Jaar
2006
Paginanummer
20

Doelstelling

Hoewel Allianz bijna de grootste schadeverzekeringsmaatschappij ter wereld is, is de oprichting van de businessunit Allianz Inkomensverzekeringen de eerste manifestatie in het segment ‘Inkomen’. De uitdaging voor Allianz Inkomensverzekeringen als ‘kleine’ nieuwkomer is dan ook tweeledig: Ontwikkel een onderscheidende positionering/merkbelofte. Maak die belofte tastbaar in een campagne die in korte tijd een succesvolle marktintroductie in een volkomen nieuw marktsegment bewerkstelligt.

Doelgroep

De bekende algemene intermediair (schade en leven) die al zakendoet met Allianz en de voor Allianz onbekende (grote) algemene intermediair die in het geheel nog geen zakendoet met Allianz. Circa 1.000 intermediairs in Nederland.

Concept

Kern van de ontwikkelde positionering voor Allianz Inkomensverzekeringen is het inzicht dat de sterk geconsolideerde markt onderhevig is aan een zekere ‘luiheid’ en gebrek aan innovatie, waar zowel de intermediair als de uiteindelijke verzekeringsnemer ongemerkt ‘de dupe’ van is. In alle communicatie zal tot uitdrukking komen dat; “Allianz Inkomens- verzekeringen gelooft dat zij met iets meer aandacht voor haar relaties en de ontwikkelingen in de markt veel meer waarde kan bieden”. Verwoord in de merkbelofte “Net iets meer dan je verwacht”. Om de merkbelofte met zeer beperkt budget tot leven te brengen, wordt ieder contactmoment aangegrepen om de toegevoegde waarde van Allianz Inkomensverzekeringen te onderstrepen.

Media- en middelenstrategie

Stationary: Visitekaartje, uitvouwbaar met een heldere beschrijving van de filosofie van Allianz Inkomensverzekeringen. Merkagenda give-away met handzaam geïntegreerd alle productinformatie. Congres: Introductie-event voor ca. 500 intermediairs met onverwacht grote sprekers en net iets meer service dan je verwacht. Introductie-advertentie: Net iets meer nieuws te vertellen dan op één pagina past. Corporate advertenties: Visuele merkbelofte. Productkaart tevens event-kalender. Productbrochures die door de opmaak meer functionaliteit kennen (ziekteverzuim-poster). Corporate brochure die tekstueel en visueel het thema laadt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken