NERF – This Is How We Play 2020

NERF – This Is How We Play 2020

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
HASBRO
Bureau
Dept Agency
Jaar
2020
Paginanummer
422

Nominatie 2020

Doelstelling

Op het Sinterklaas verlanglijstje van de doelgroep komen en vergroten NERF merkaffiniteit.

Doelgroep

Primair: Kinderen 6-12 jaar. Secundair: Ouders van kinderen 6-12 jaar.

Merkomschrijving

NERF is één van de grootste speelgoedmerken van Nederland met talloze verschillende blasters in het assortiment. NERF staat voor "actief spelen". In de doelgroep is er een merkbekendheid van 95% en fans bezitten gemiddeld 7 blasters.

Concept

Voor kinderen gaat met NERF spelen niet alleen om de blasters, maar ook om de wereld die ze om zich heen verbeelden. Met een blaster in handen worden ze vervoerd naar een fantasiewereld waar hun favoriete games realiteit worden, en ze hun helden van de digitale wereld na kunnen doen. De campagne-insight: NERF brengt online gamen naar de echte wereld. Om deze insight tot leven te brengen bracht NERF de favoriete youtubers van de primaire doelgroep samen om drie reclames te filmen: één 20" reclame gericht op merkaffiniteit bouwen, en twee 10" reclames gefocust op nieuwe producten van NERF. De youtubers creërden ook eigen content die ze samen met campagnebeelden deelden via hun eigen kanalen. Programmatic display banners werden ook ontwikkeld om de ouders van kids te bereiken met een boodschap gericht op conversie. Fun fact: Er werden twee versies van de 20" reclame gemaakt, één voor de Nederlandse markt waarin de Nederlandse influencers de strijd winnen en één voor de Belgische markt waarin de Belgische influencers de strijd winnen.

Media- en middelenstrategie

Om de primaire doelgroep hoog in de funnel te bereiken is er ingezet op een combinatie van TV en YouTube (met reclames van 20" en 10"). Om de secundaire doelgroep lager in de funnel te bereiken is er ingezet op programmatic display met link naar retailer webpagina's. De campagne werd 100% in Nederland bedacht én gemaakt maar werd uitgezonden in twaalf landen rond Europa!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken