Neem DE tijd

Neem DE tijd

Categorie
Excellent
Adverteerder
Douwe Egberts
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2012
Paginanummer
238

Doelstelling

Koffiedrinken is in. Filterkoffie is dat steeds minder. En Douwe Egberts wil dat veranderen. Onze opdracht: gebruik de introductie van de nieuwe Blend 1753 om de unieke filterkoffie-beleving terug te brengen in het leven en de harten van mensen. Zorg ervoor dat mensen verleid worden thuis weer filterkoffie van Douwe Egberts te drinken.

Doelgroep

Koffiedrinkend Nederland in de leeftijd 25-49 jaar. Alle mensen die zijn overgestapt naar Senseo of espressokoffie, maar die hun oude koffiezetapparaat nog niet de deur uit hebben gedaan.

Concept

Filterkoffie zetten duurt langer dan een kopje espresso uit de machine. Dit nadeel buigen we om tot een voordeel. We spelen daarbij met de gedachte dat dingen beter worden als je er tijd en aandacht aan geeft. Filterkoffie dwingt je de tijd te nemen - tijd om te genieten. In verrassende beeldtaal, geïnspireerd op het redesign van de Douwe Egberts filterkoffies, brengen we een compleet nieuw verhaal over filterkoffie. Het is waar dat de tijd snel gaat. Behalve de tijd die je neemt. De nieuwe Blend 1753 is het wachten waard. Neem DE tijd voor Blend 1753.

Media- en middelenstrategie

Op televisie, in outdoor en print nodigt Douwe Egberts mensen uit met Blend 1753 de rijke beleving van filterkoffie te herontdekken. We zetten sampling in om mensen de volle smaak van de Douwe Egberts luxe filterkoffies te laten ervaren. Het nieuwe verpakkingsdesign helpt mensen om ook de andere filterkoffievarianten te ontdekken. De campagne is onderscheidend en slaagt in zijn opzet om het filterkoffieverhaal op een nieuwe en inspirerende manier te brengen. Mensen hebben filterkoffie daardoor echt opnieuw ontdekt!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken