Nederland op zijn grootst.

Nederland op zijn grootst.

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
MADURODAM
Bureau
N=5
Jaar
2017
Paginanummer
404

Doelstelling

De markt van de dagrecreatie wordt steeds drukker. Daarom willen we Madurodam op een nieuwe, eigentijdse wijze positioneren en Nederlanders een unieke reden geven om het park te bezoeken.

Doelgroep

Heel Nederland, met een focus op ouders met jongere kinderen en grootouders met kleinkinderen.

Merkomschrijving

Als je aan Madurodam denkt, dan denk je aan miniaturen. Maar met deze campagne laten we zien dat Madurodam veel meer is dan Nederland op z'n kleinst.

Concept

Toen het park in 1952 werd opgericht was Nederland nog vol in opbouw na de 2e Wereldoorlog. Madurodam bracht een beeld van een voortvarende toekomst voor iedereen. Het park gaf bezoekers zelfvertrouwen en trots. Dit inzicht vormt de basis voor de campagne 'Nederland op zijn grootst'. In de campagne spelen we vrolijk met de onuitroeibare neiging om onszelf klein te maken. En verandert het park van een verzameling miniaturen in een park vol hoogtepunten en voorbeelden van al het moois dat ons in Nederland verbindt. En dat raakt de juiste snaar, als we de bezoekersaantallen mogen geloven.

Media- en middelenstrategie

We lanceren de campagne met een paginagrote manifest advertentie in het Algemeen Dagblad en de Telegraaf. Daarin staat George Maduro centraal, de oorlogsheld waarnaar het park vernoemd is, en delen we voor het eerst de nieuwe merkboodschap van Madurodam. In een TVC verbinden we vervolgens grootse momenten uit de Nederlandse cultuur met attracties in het park. En met een add on kondigen we meteen de nieuwe attractie 'Nieuw Amsterdam' aan als bewijsvoering voor de nieuwe koers. Om bezoek verder te stimuleren zetten we rondom drukke vakantieperiodes radio en OOH in.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken