‘Nederland houdt van g’woon’

‘Nederland houdt van g’woon’

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
SUPERUNIE
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2017
Paginanummer
244

Doelstelling

g'woon moet een alternatief worden voor de A-merken in alle Superunie supermarkten. Hiervoor is naast goede producten en een hoge naamsbekendheid ook een kwalitatieve merkbeleving nodig.

Doelgroep

De klanten van de Superunie supermarkten die g'woon verkopen. We focussen daarbij op boodschappers met kinderen, en dat zijn dan weer vaker vrouwen.

Merkomschrijving

Nederland is heel divers maar in al onze verscheidenheid zijn het vaak de alledaagse dingen die ons verbinden. Dat gevoel en de diversiteit van mensen, producten en formules willen we omarmen met g'woon. Nederland houdt van g'woon.

Concept

g'woon maakt het dagelijkse leven van de gebruikers niet alleen makkelijker maar ook leuker. Zodat iedereen luchtiger kan omgaan met het gedoe van alledag en meer plezier haalt uit de gewone momenten. We laten de Nederlander glimlachen, om zichzelf, om de situatie, om het leven. Dat begint al met de knipoog op de verpakkingen, en zien we terug in alle uitingen van de campagne. Zo bewijzen we op alle niveaus dat Nederland van g'woon houdt.

Media- en middelenstrategie

Voor de campagne gebruiken we de middelen die nodig zijn om onze bekendheid en merkimago snel op een niveau te brengen waarmee we kunnen concurreren met de A-merken. We hebben daarom gekozen voor televisie (nog steeds het A-merk medium bij uitstek), online video, online/mobile display en Facebook ads. Maar als 'huis'-merk (of liever private brand) hebben we uiteraard onze eigen middelen waarmee we op de winkelvloer aan het merk kunnen bouwen: zo'n 500 verpakkingen, allerlei POS-varianten, advertenties in ons eigen magazine Boodschappen en onze website. En omdat heel Nederland van g'woon houdt, hebben we een levendige community in het leven geroepen op Facebook (en Instagram).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken