NEDERLAND GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT.

NEDERLAND GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT.

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Ministerie van VROM
Bureau
imagine’
Jaar
2009
Paginanummer
422

Doelstelling

Inspireren en motiveren van de doelgroep om hun woningen energiezuiniger te maken. Met als uiteindelijk doel een bijdrage te leveren aan de gestelde energiedoelstellingen voor Nederland. Een samenwerking is aangegaan tussen VROM en MeermetMinder om de doelgroep concreet advies en handelingsperspectief te bieden.

Doelgroep

Algemeen publiek 18+. Specifiek: de woonconsument (huurder, verhuurder, VvE, eigenaar)

Concept

Vanuit de paraplucampagne ‘Nederland gaat voor een beter klimaat’ houden we in deze campagne mensen een spiegel voor. Overal wordt op kortingen en koopjes gejaagd, behalve daar waar het voor het oprapen ligt: in ons eigen huis. Met wat ingrepen en maatregelen kan tot wel 30% voordeel worden behaald door energie te besparen. Dat is goed voor je portemonnee en voor het klimaat. De campagne activeert om naar de website meermetminder.nl te gaan. Daar is alles te vinden over wat men kan doen om een woning energiezuiniger te maken, met welke partijen dat is te realiseren en welke subsidies er zijn.

Media- en middelenstrategie

Tv-commercial Landelijk breed en overal aanwezig. Op tv, radio, print, actiematige middelen en ook een digitale toolkit met diverse te downloaden middelen (posters/flyers e.d.). Website en brede onlinecampagne.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken