Nederland gaat Eetwisselen

Nederland gaat Eetwisselen

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
STICHTING VOEDINGSCENTRUM NEDERLAND
Bureau
Truman
Jaar
2019
Paginanummer
256

Doelstelling

Het Voedingscentrum is heel goed in het geven van informatie over gezond, duurzaam en veilig eten. Hiermee bereiken ze vooral mensen die al interesse hebben (vaker hoogopgeleiden) en hier actief informatie over opzoeken. Nu wil het Voedingscentrum een volgende stap zetten en ook mensen bereiken die nog niet zelf op zoek gaan. Het Voedingcentrum wil mensen bewegen om hun eetgedrag te verbeteren. Dat betekent dat ze vaker voedselkeuzes maken op basis van de Schrijf van Vijf. De campagne moet emotionele awareness creëren en het persoonlijk relevant maken: 'Hé, ik wil ook iets doen met gezond en duurzaam eten' en een handelingsperspectief bieden/fricties wegnemen.

Doelgroep

Primaire: Nederlanders; 20-34 jaar; middelbaar opgeleid (=MBO 2/3/4) Secundaire: Nederlanders; >18 jaar; Met focus op: mannen 20-40 jaar en aanstaande/jonge ouders/gezinnen (kind 0-4 jaar); 30-45 jaar middel tot hoogopgeleid.

Merkomschrijving

Het Voedingscentrum is een door de Nederlandse overheid gesubsidieerde instelling die voorlichting geeft over gezond, duurzaam en veilig eten.

Concept

Nederland gaat Eetwisselen. Het Voedingscentrum introduceert in een campagne een slimme manier om je eetpatroon te verbeteren. In plaats van het maken van grote eetveranderingen (diëten) adviseert het Voedingscentrum om kleine stapjes te zetten. Eetveranderingen maken binnen wat je nu al eet. Dat houd je gemakkelijker vol. De campagne wordt emotioneel geladen om awareness te creëren rondom aan de slag willen gaan met gezonder en meer duurzaam eten. In andere lagen van de campagne wordt een handelingsperspectief aangereikt: de Eetwissel. Beter voor jezelf en het milieu. Via een heldere verbeelding van mogelijke Eetwissels kan de doelgroep direct aan de slag. Ook kunnen ze alle Eetwissels speels onder ogen krijgen via het gezondste geheugenspel van Nederland, het Eetwissel Memospel.

Media- en middelenstrategie

We introduceren de Eetwissel in januari, de maand van goede voornemens. Op Touch niveau (TV, social en radio) wordt het verhaal verteld over onze worsteling om gezonder te eten en reiken we een oplossing aan. Op Tell niveau (TV addon, social, website en PR) wordt een handelingsperspectief gegeven via duidelijke voorbeelden. Op activatie niveau kan de doelgroep aan de slag met de Eetwissel via een online spel.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken