NATIONALE FILEVRIJE DAG

NATIONALE FILEVRIJE DAG

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
ANWB
Bureau
UbachsWisbrun/JWT, The people’s valley, TBWA/PR Company
Jaar
2008
Paginanummer
312

Nominatie 2008

Doelstelling

Nederlanders informeren en motiveren om mee te doen aan de Nationale Filevrije dag, om hiermee het debat aan te zwengelen om met elkaar tot oplossingen te komen voor een betere mobiliteit en bereikbaarheid. Files worden door de automobilisten zelf gecreëerd, zij kunnen deze dus ook zelf oplossen.

Doelgroep

Dagelijkse filerijders, bedrijfsleven en ANWB-leden.

Concept

De onschuld van de eerste file in 1956 zijn we inmiddels voorbij. Tijd voor een daad van het merk dat zich in het verleden, in het nu en in de toekomst inzet voor mobiliteit waar iedereen met een gerust hart en plezier aan kan deelnemen. Om te voorkomen dat we berusten in het feit dat er nooit een oplossing komt, organiseert de ANWB op 9 oktober 2008 de eerste Nationale Filevrije dag. Een initiatief van de ANWB waar meerdere partijen zich bij aansloten. Een eerste nationale poging om samen de files op te lossen. In de activatiecampagne worden automobilisten opgeroepen hun oplossing om de spits te mijden te delen op de site. De slogan is: Sta niet stil. Doe mee! Het toenemende aantal deelnemers werd met een tussenstandmeter bijgehouden en in vele middelen getoond.

Media- en middelenstrategie

TV, radio, online en outdoor werden ingezet om awareness te creëren en op te roepen tot deelname. Ook andere activerende middelen werden ingezet: omroep- en dagbladen, radio, e-mailing, actiesite, non-spot RTL en matrixborden boven de snelwegen. Daarnaast de diverse eigen media als filelezers, Kampioen, anwbAuto en online Magazine Filesoof. In die periode stond in alle media de Filevrije dag centraal, zo werd er o.a. live-verslaglegging gedaan door NOS en werd dit overgenomen door andere actualiteitenprogramma’s. Als mede-initiatiefnemer van Nederland Bereikbaar is tevens een uniek middel ingezet: een documentaire die de nutteloosheid van de file aantoont. Deze is vertoond op het Nederlands Film Festival en uitgezonden door de NCRV. PR en free publicity leverden een cruciale bijdrage aan het slagen van deze dag.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken