Na 10 jaar bedankt voor bewezen diensten

Na 10 jaar bedankt voor bewezen diensten

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
OHRA
Bureau
Joe Public Take-Away Advertising
Jaar
2021
Paginanummer
484

Doelstelling

Met haar campagnes wil OHRA boven het maaiveld uitkomen, om als kleinere verzekeraar het hoofd te bieden aan de grote spelers. Het doel is dan ook altijd om populaire publiekslievelingen te maken die talkability genereren.

Doelgroep

Zelfredzame Nederlanders die hun eigen financiële zaken regelen.

Merkomschrijving

OHRA is al 20 jaar de verzekeraar die alles direct regelt zonder gedoe en rompslomp. Met de OHRA App kun je heel veel zelf regelen, maar je kunt ook altijd bellen. OHRA regelt het allemaal serieus, maar is in haar communicatie luchtig; het heeft een rijke historie van treffend inspelen op de actualiteit/tijdsgeest (oa paarse krokodil, gele hesjes).
OHRA voert een van de langst lopende campagnes van Nederland: het onhandige echtpaar Rob & Els vormen al bijna een decennium lang het gezicht van de verzekeraar.
De campagne is een absolute publiekslieveling, getuige de vijf top10-posities bij de jaarverkiezing van de Gouden Loeki (tevens meerdere SAN-accenten, Esprix en EFFIES). Maar omdat je niet moet wachten tot het minder wordt, besluit OHRA in 2021 dat na 10 jaar afscheid genomen gaat worden van de pechvogels. OHRA wil de campagne met een knal afsluiten, niet als een nachtkaars laten uitgaan.

Concept

Geheel in de geest van haar reclamehistorie, durft OHRA het aan om op een luchtige manier naar ‘het nieuwe normaal’ te kijken. Iets waar Nederland dringend behoefte aan heeft. Zo hebben Rob & Els een aanrijding in een Corona-teststraat, waardoor de wattenstaaf in Rob’s keel schiet, de angst van menig Nederlander. En tijdens de allerlaatste campagne (nr 29) wordt op symbolische wijze afscheid genomen: thuiswerker Rob wordt in zijn eigen huis tijdens een videocall ontslagen. Met een online afscheidsfilm wordt het echtpaar uitgeluid.

Media- en middelenstrategie

TV/OLV vormt de ‘touch-laag’, waarmee OHRA aandacht en talkability creëert. Al jarenlang wordt tijdens iedere shoot op een aparte draaidag specifieke online content geschoten. Met radio en online display worden de proposities verder uitgediept in de ‘tell-laag’. De ‘sell-laag’ bestaat uit retargeting die stuurt op conversie op de website. Met succes, want OHRA beleeft een recordjaar in 2021.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken