MYSTERY GUEST

MYSTERY GUEST

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
DE NATIONALE POSTCODELOTERIJ
Bureau
EURO RSCG 4D
Jaar
2005
Paginanummer
364

Doelstelling

Creëer een online aanwezigheid die aansluit bij die op televisie: door middel van populaire entertainmentformats. Verzamel nieuwe e-mailadressen van leden en niet-leden voor toekomstige e-mailings en genereer traffic naar de website van de Postcodeloterij.

Doelgroep

Letterlijk iedereen in Nederland.

Concept

Online entertainment volgens de wetten van family entertainment. Combineer de gezelligheid en spanning van entertainment op televisie met de één-op-één-mogelijkheden van het web. Dat resulteert in Mystery Guest: elke dag neemt om stipt 4 uur een BN-er achter het beroemde scherm plaats en kunnen duizenden deelnemers tegelijkertijd gaan raden wie. “Bent u acteur” – “Ja!” De spelers kunnen hun vragen vrij typen – een intelligente back-end antwoordt – en de winnaar kan prijzen kiezen uit de prijzenkast. Om de online anonimiteit te doorbreken en het “met z’n allen achter de PC”-gevoel te benadrukken wordt het spel omlijst met een streaming radio-uitzending waarin deelnemers worden geïnterviewd en de prijswinnaar direct wordt gebeld. Daardoor wordt Mystery Guest een spel dat je mét en tegen elkaar speelt – ongeacht de hoeveelheid deelnemers. TITEL MYSTERY GUEST 365 NON-PROFIT OVERHEID

Media- en middelenstrategie

Gaston vraagt aan een miljoen televisiekijkers Mystery Guest te spelen – een geslaagd voorbeeld van effeciënte integratie in bestaande communicatie. Daarop ligt dan ook de nadruk. Daarbovenop worden banners ingezet en blijkt de virale kracht van het evenement niet onderschat.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken