Moto cross pizza delivery

Moto cross pizza delivery

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Wagner Pizza Nederland
Bureau
Publicis & Publicis Dialog
Jaar
2012
Paginanummer
356

Nominatie 2012

Doelstelling

Wagner Big Pizza was een van de hoofdsponsors van het Zwarte Cross Festival. Het doel was om voorafgaand en tijdens het festival brand awareness voor Big Pizza op te bouwen. Onder andere door Facebook fans te werven en ze bij het merk Big Pizza te betrekken.

Doelgroep

Jongeren in de leeftijd 18-24 jaar, met name mannen. Daarnaast de huidige Facebook fans en Zwarte Cross liefhebbers.

Concept

Speciaal voor het Zwarte Cross Festival hebben we 'Moto Cross Big Pizza Delivery' in het leven geroepen: pizzakoeriers die op 450 CC crossmotoren Big Pizza's vlak voor je tent bezorgen op de Zwarte Cross camping. Zo gebruikten we de opvallende verkoop van meer dan 30.000 pizza's tijdens het festival en de voortdurende aanwezigheid van de pizzaverkopers op het festival als branding. Dus draaiden we het een keertje om: awareness door sales, i.p.v. sales door awareness.

Media- en middelenstrategie

Voorafgaand aan het Zwarte Cross Festival kon je meedoen aan een game op Facebook waarbij Pizzakoeriers op crossmotoren gratis toegangskaarten en andere Zwarte Cross gerelateerde prijzen bezorgden. Daarnaast waren er advertenties, Facebook ads. en tastings en POS-materiaal bij supermarkten. En tijdens het festival natuurlijk het 'Moto Cross Pizza Delivery'-team dat Big Pizza's bij je tent bezorgde, de verkooppunten op het festivalterrein én een Big Pizza koerier op een bezorgmotor die meedeed aan de superklasseraces.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken