#moremusicvideos

#moremusicvideos

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
HI
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2014
Paginanummer
110

Nominatie 2014

Doelstelling

Als er iets belangrijk is voor jongeren, dan is het wel mobiel internet. Maar bijna alle telecomproviders hebben abonnementen met een focus op data. Hoe zorgen we voor onderscheid? De campagne moet Hi neerzetten als dé mobiele datakoning voor jongeren en ze echt laten ervaren wat Hi voor hen kan betekenen.

Doelgroep

Jongeren, 18-25 jaar, voor wie mobiel internet van levensbelang is.

Concept

We claimen het type content dat jongeren het meest kijken op hun mobiel: videoclips. Want met Hi ervaar je videoclips het állerbeste op je mobiel. In samenwerking met Top Notch en Ronnie Flex zet Hi de nieuwe standaard voor het maken van videoclips. Een interactieve muziekvideo speciaal voor je mobiel. Alle technische mogelijkheden van de smartphone worden gebruikt. Met de gecombineerde inzet van interactie via het scherm, de microfoon, het kompas en de gyroscoop biedt Hi jongeren de ultieme mobiele clipervaring.

Media- en middelenstrategie

De campagne startte met een documentaire op Vice over de toekomst van videoclips. Vervolgens lanceerden we de interactieve videoclip in de App Stores en volgde er een pr-offensief. Om bekendheid te genereren en downloads aan te jagen plaatsten we een demovideo op YouTube. De videoclip stond direct in de top 10 van meest gedownloade apps. Tegelijk startte een brandingcampagne. Primair online met homepage take-overs, pre-rolls en banners, maar ook in (digital) OOH, print, op tv en in de bioscoop koppelden we de videoclip aan de USP's van Hi. Uiteraard was Hi sterk vertegenwoordigd op mobiel. Specifieke inzet van mobiele pre-rolls, banners, social ads en native advertising genereerden traffic naar de campagnewebsite. Halverwege de campagne plaatsten we de reguliere videoclip op YouTube. Deze release creëerde een relevant umfeld om de propositie van Hi verder bekend te maken. Met succes: Hi wordt relevant voor jongeren en weet ze daadwerkelijk te activeren. Op een onderscheidende, innovatieve manier die werkt voor het merk én voor de business.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken