Mona. Daar word je blij van!

Mona. Daar word je blij van!

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FrieslandCampina
Bureau
Alfred
Jaar
2010
Paginanummer
248

Doelstelling

Na een succesvolle herpositionering (eind 2008), waarbij het merk 'afgestoft' en het kopersprofiel verjongd werd, was het doel in 2010 om de belangrijkste merkwaarden 'daar word je blij van' en 'de lekkerste', de reclame- en merkbekendheid positief te (door)ontwikkelen.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen.

Concept

Mona is hét toetjesmerk van Nederland. Het grootste en bekendste product zijn de puddingen, die daarom ook de hoofdrol spelen in deze langlopende merkcampagne. De creatieve strategie is gebaseerd op fanship: mensen die oprecht blij worden van toetjes. Immers, aardappelen-vlees-groenten moet, het toetje beloont. Daarom is gekozen voor een character die de grootste Mona fan van Nederlands is: Dré. Dré is de personificatie van pudding. Ongecompliceerd, gul, bourgondisch en gezellig. Je wordt er blij van. De consument heeft Mona sinds 2008 weer in het hart gesloten. Pudding is weer helemaal terug. Zowel communicatief als commercieel is de gevoerde strategie een succes. Kijk ook naar de talloze reacties op YouTube, het uitroepen van Mona Merk van het Jaar 2009, een Bronzen Effie in 2010 en de Gouden Loekie nominaties en u begrijpt wat we bedoelen: Mona. Daar word je blij van!

Media- en middelenstrategie

Alles draait erom om Mona in de harten van de mensen te krijgen en echte toetjesfans te creëren. Hiervoor is gebruikgemaakt van een multimediale strategie. Er is gekozen voor een continuïteitsstrategie (het hele jaar door aanwezig) wat betreft tv-inzet, aangevuld met print, outdoor, online, radio, winkelvloeractivatie en sampling.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken