Moeders maken het verschil

Moeders maken het verschil

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
CORDAID MEMISA
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
298

Doelstelling

Elke twee minuten sterft er ergens ter wereld een vrouw tijdens zwangerschap of bevalling, vaak onnodig. Cordaid Memisa zet zich in voor een goede gezondheid van moeder en baby. Door onder andere voorlichting, opleiding verloskundigen, controles en professionele begeleiding tijdens de bevalling. Nederlanders staan steeds kritischer ten opzichte van goede doelen en geven alleen aan doelen waar ze 'iets mee hebben'. De uitdaging was dan ook om een emotionele verbinding tot stand te brengen tussen moeders hier en moeders daar. En: vernieuwende manieren te vinden om fondsen te werven.

Doelgroep

Nederlandse moeders.

Concept

We spreken Nederlandse moeders aan op hun eigen moederschap. Met het overkoepelende idee 'Moeders maken het verschil' maken we een connectie tussen moeders hier en moeders daar, op relevante momenten. Zo werd de webshop helpmama.nl geïntroduceerd. Moeders hier kunnen hun voordeel doen met leuke en goede producten, en van elke aankoop gaat een bedrag naar moeders daar. Rondom Moederdag werd een impactvolle commercial ingezet en aangejaagd via Facebook. Een week primetime bij RTL Boulevard gaf volop mogelijkheden om te laten zien hoe ernstig het probleem is en wat Cordaid Memisa doet om moedersterfte terug te dringen. Deze actieweek kreeg een super simpel thema dat in 3 letters zegt wat Cordaid Memisa doet en wat je als kijker kunt doen. SMS. Oftewel: Stop Moedersterfte. De actie leverde 95.812 sms-jes op. Omgerekend zijn dat 23.953 veilige bevallingen.

Media- en middelenstrategie

Help Mama is gepromoot via print- en online titels die gespecialiseerd zijn in de doelgroepen moeders en jonge ouders. Voor Moederdag werd televisie en social ingezet. De sms-actie werd in samenwerking met RTL een hele week geclaimd met bannering en leaders. In program met instarts en oproepen aan de desk in combinatie met de ambassadeurs van Cordaid Memisa.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken