M&M’s Share-a-thon

M&M’s Share-a-thon

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
M&M€'S NEDERLAND
Bureau
Fitzroy
Jaar
2017
Paginanummer
229

Nominatie 2017

Doelstelling

Het verhogen van het bereik van merkactiviteiten in een jonge, kritische doelgroep. Hoe maken we hen enthousiast over 'delen': het DNA van het merk M&M's en een onderwerp dat ze allesbehalve boeiend vinden?

Doelgroep

Jongens tussen de 18 en 24 jaar, die grote merken liever dwars zitten dan dat ze meedoen aan hun activaties.

Merkomschrijving

M&M's is 's werelds grootste chocolademerk. M&M's zijn ideaal om te delen, maar daar tegelijkertijd te lekker voor. In alles wat het merk doet staat fun centraal.

Concept

De M&M's Share-a-thon: een interactieve Facebook livestream waarmee de doelgroep zelf kon bepalen hoelang YouTubers, de Gierige Gasten, M&M's moesten delen vanuit onze snoepautomaat. Zolang kijkers online de livestream deelden, bleven wij M&M's uitdelen. Onze activatie speelde in op de behoefte van de doelgroep om anderen op internet te trollen, terwijl ze zo juist onze boodschap verder verspreidden.

Media- en middelenstrategie

We zorgden dat de Facebook livestream door shares en likes kon worden verlengd. De highlights van het event gebruikten we als extra online content. De campagne wist de doelgroep actief te betrekken met een bereik van 2.17 mln in 34 uur.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken