Misschien wel de belangrijkste baan van Nederland

ALBERT HEIJN / TBWANEBOKO

award
Winnaar 2017

Bekijk deze campagne op pagina 66 van het SAN Jaarboek 2017.

Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Account
Esther Brouwer, Jeroen Konings, Sam van Beek
Copy
Sam de Greef, Ernst Jan van Rossen
Art
Hannah Mulder, Matthijs Slot
Strateeg
Marc Leurs
Opdrachtgever
René Herremans, Isabelle Egeler
Film/Productiemaatschappij
Czar
Editor
Wouter van Luijn
Muziek
Michael Sauvage
RTV-producer
Daisy van Waveren
Fotografie
Paul Rietveld
In samenwerking met
MEC
Nominatie
ja
Winnaar
ja
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van ALBERT HEIJN
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van TBWANEBOKO
Word geïnspireerd door winnaars in de categorie Corporate
Meer Corporate winnaars

Corporate

Doelstelling

1. AH is met 70.000 jongeren in dienst de populairste bijbaan-werkgever. De ambitie is om ook de meest geliefde werkgever van Nederland te worden. Bevestig daarvoor het marktleiderschap van AH als bijbaan-werkgever. 2. De concurrentie op de arbeidsmarkt neemt toe. Stop de dalende trend van sollicitaties en demp verloop, door trots van eigen medewerkers te stimuleren.

Doelgroep

Jongeren 15-18 jaar. Zij kennen allemaal wel iemand die bij AH werkt of gewerkt heeft. Daarom weten ze dat je prima kunt verdienen, dat het gezellig is en bovendien in de buurt. Minder bekend is dat het meer is dan vakkenvullen: je maakt echt verschil voor de klant. Met fun én overdrijving zetten we de trots van échte medewerkers centraal. Daarmee komen we binnen bij een moeilijk te bereiken doelgroep, die wél open staat voor peers.

Strategie/Concept

Werken bij AH is niet zomaar een baan. Het is een bijbaan om trots op te zijn. Je draagt écht iets bij door te zorgen dat mensen dagelijks weer iets lekkers op tafel kunnen zetten. Je houdt de samenleving draaiende. En dat al met een paar uurtjes per week. Werken bij Albert Heijn is daarom 'Misschien wel de belangrijkste baan van Nederland'.

Media- en middelenstrategie

In een castingvideo met Birgit Schuurman, waarin ze tevergeefs solliciteert naar een rol, riepen we eigen medewerkers op dit beter te doen en zich aan te melden als gezicht van de campagne. Lokale inzet en owned media zijn hierin speerpunten. Er wordt getarget in de buurt van AH winkels met video's op Instagram en Snapchat, maar ook via Spotify en Soundcloud. Daarnaast is een Snapchatfilter ingezet. Niet alleen potentiële werknemers zijn bereikt, maar ook bestaande werknemers die de content enthousiast hebben gedeeld. Binnen elk kanaal is er op basis van data retargeting van de video's toegepast. De hoge engagement was aanleiding voor uitbreiding naar bioscoopreclame. Uiteraard was de campagne volop zichtbaar op de winkelvloer, met nieuwe executies in de winkel en op social voor lokale tijdelijke wervingskracht.

Ga naar de campagnesite

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen