MINI GoPro Proefrit

MINI GoPro Proefrit

Categorie
Durables
Adverteerder
MINI
Bureau
Kingsday
Jaar
2014
Paginanummer
188

Winnaar 2014

Doelstelling

Zorg dat mensen gaan proefrijden in de nieuw geïntroduceerde derde generatie MINI.

Doelgroep

Potentiële MINI-kopers en MINI-fans. Zelfs als ze geen nieuwe MINI gaan kopen. Zij zijn immers als geen ander in staat om anderen te enthousiasmeren die hem vervolgens wél gaan kopen.

Concept

Wij raken natuurlijk al gauw opgewonden van een nieuwe MINI, maar de potentiële MINI-rijder is niet zo'n 'autofiel', en ziet 'gewoon' een vette MINI. Met de MINI GoPro Proefrit, de 'selfie onder de proefritten', creëerden we een reden om tóch naar de dealer te gaan. Op en in de nieuwe MINI hingen we 8 GoPro camera's die de proefrit en de proefrijders vanuit elke hoek vastlegden. Zo speelden ze de hoofdrol in hun eigen actiefilm, die daarna meteen op YouTube stond. User generated campagnes zijn vaak interessant, maar zelden 'premium'. Met de MINI GoPro-proefrit hebben we ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de content meer dan MINI-waardig was. Pre defined templates, bijzondere actie-shots en een professionele meereizende edit-suite die ter plekke de eigen video afmonteerde. Een video die dankzij de individuele keuzes en persoonlijke shots uniek was in content en in kwaliteit.

Media- en middelenstrategie

TV kondigde het fenomeen aan vóór de start van de toer en riep consumenten op om zich online in te schrijven op mini.nl. Een geo-targeted online campagne en een in fases verspreide huis-aan-huis krant zorgden ervoor dat de campagne alleen zichtbaar was in het dealer-gebied waar de GoPro-karavaan zich kort daarna zou bevinden. Een native-advertising campagne gericht op bloggers binnen de wereld van lifestyle, design, fashion en uitgaan zorgde ervoor dat ook de niet-auto minded prospects verleid werden om te kijken of zich aan te melden. Maar het sterkste contact was ongetwijfeld het contact in social: de MINI GoPro-proefrit van één van je vrienden.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken