Milner – terug naar de kracht van toen

Milner – terug naar de kracht van toen

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FRIESLANDCAMPINA - MILNER
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2015
Paginanummer
264

Nominatie 2015

Doelstelling

Milner heeft een grote naamsbekendheid. Maar het onderscheid tussen kazen is klein en de druk van private labels groeit. Merkvoorkeur realiseren is dus een echte uitdaging. Pratend over Milner zien consumenten spontaan de stijlvolle beelden van kazen als lichaamsdelen, zoals vroeger in campagnes gebruikt, zo weer voor zich. Het doel: revitaliseer de bestaande memory structure door gebruik te maken van deze krachtige beelden en vergroot hiermee de awareness en penetratie.

Doelgroep

Vrouwen van 30+.

Concept

We gaan terug naar de kracht van toen. Milner is beroemd geworden met de campagne waarin op een visuele, associatieve, disruptieve manier de kazen werden gebruikt als onderdeel van het lichaam. Na een aantal jaren van functionelere, instrumentele campagnes, kiest Milner nu opnieuw voor dat originele, oorspronkelijke creatieve idee: Milner, een lekkere kaas als onderdeel van een gezond lichaam. Niet als een kopie van 15 jaar geleden maar eigentijds, en helemaal van nu. Een spraakmakende campagne die met zijn eenvoudige, smaakvolle wit/zwart/gele kleurgebruik enorm opvalt en waarmee Milner zich met een heldere branding weer stevig in het geheugen nestelt. De campagne overtuigt door de benefit niet op een functionele manier uit te leggen, maar net als destijds de onderscheidende visuele taal van beeldrijm tussen lekkere kaas en fitte lichamen het werk te laten doen. Foody, verleidelijk, prikkelend en lekker pittig.

Media- en middelenstrategie

Beeld staat centraal in de media- en middelenstrategie, vandaar dat de nadruk op TV ligt. De TVC daagt uit en prikkelt met lekkere kaas en beweeglijke, fitte lichamen, op uptempo, groovy muziek (die ook in de radiospot wordt gebruikt). De gele Milner kaas springt eruit en trekt net zo je oog als de levendige schoonheid van de in wit-zwart gefilmde lichamen. Niet alleen outdoor- en in-store communicatie, maar ook online video en Facebookposts trekken dit beeld volledig door met intrigerende beelden waar je wel naar moet kijken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken