MIJN POSTBANKPAS

MIJN POSTBANKPAS

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
POSTBANK
Bureau
Leukwerkt Worldwide
Jaar
2005
Paginanummer
315

Winnaar 2005

Doelstelling

De innovativiteit en originaliteit van de Postbank laten zien. Zelfs een standaard bankproduct als een pinpas kan iets persoonlijks worden. En helemaal op z’n Postbanks: de bank maakt het mogelijk, de klant kan er zelf mee aan de slag.

Doelgroep

Al onze rekeninghouders en dan met name de jongere groep tot 35 jaar met een behoorlijke internet affiniteit. Maar zeker ook iedereen met een saaie pinpas. Zij moeten weten dat dat anders kan bij de Postbank.

Concept

Een bankpas is een functioneel low interest object, geen uiting van status zoals voor sommigen een creditcard. De kracht van het aanbod zit in het plezier dat iedereen heeft om zijn eigen persoonlijke pasje te maken. En deze te kunnen laten zien. De campagne concentreert zich dan ook op het inspireren. Door het makkelijk toegankelijk te maken maar vooral door heel veel passen te laten zien die anderen al gemaakt hebben. De speciaal ontwikkelde ‘Paskamer’ op het internet maakte dit mogelijk. GEÏNTEGREERDE C O M M U N I C AT I E Mijn Postbankpas TITEL MIJN POSTBANKPAS 316 GEÏNTEGREERDE C O M M U N I C AT I E

Media- en middelenstrategie

De eerste fase richt zich op het inspireren van de jonge innovators. Via e-mail werden 10.000 geselecteerden uitgenodigd om gratis een persoonlijke pas te ontwerpen. Door viral marketing via het web mondde dit uit in een productie van 90.000 persoonlijke passen en veel aandacht voor het product. Tijdens de officiële introductie in een galerie werd een selectie van de passen tentoongesteld en werd het beste ontwerp gekozen. De tweede fase is de feitelijke introductie naar de totale doelgroep. Via televisie, bioscoop, radio, advertenties, abri’s, bouwdoeken, e-mail, banners en een waar PR offensief kwam heel Nederland in contact met heel veel zelfgemaakte bankpassen en werden ze uitgenodigd er zelf ook een te maken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken