Miele op Lowlands

Miele op Lowlands

Categorie
Durables
Adverteerder
MIELE NEDERLAND
Bureau
BUUTVRIJ for life
Jaar
2018
Paginanummer
248

Winnaar 2018

Doelstelling

Miele is een premium merk met een rijke historie en een hoge merkvoorkeur bij de 'babyboom' generatie. Miele wil graag de merkvoorkeur verhogen bij de jongere generaties die Miele nu vaak traditioneel en ouderwets vinden.

Doelgroep

Consumenten tussen de 25 en 40 jaar met interesse in festivals en muziek die bewuste keuzes maken voor merken die passen bij hun levensstijl. Deze keuze wordt vaak gedreven door kwaliteit en duurzaamheid.

Merkomschrijving

Miele creëert mooie ervaringen voor hun gebruikers door altijd te sterven naar excellentie. Het buitengewone iedere dag beleven; Immer Besser.

Concept

Miele is gaan samenwerken met Mojo/ Lowlands, omdat dit festival bij uitstek passend is qua doelgroep. De bezoekers zijn hoogopgeleid, (AB1), 25+ en hebben kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Het is een meerdaags festival waar alleen weekendkaarten voor te koop zijn, waardoor het een uitdaging voor de 60.000 bezoekers is om te douchen gedurende het weekend. Daar is de match en toegevoegde waarde met Miele als 'was'expert ontstaan. In een enorme wasmachine konden bezoekers zelf, op een verrassende manier, een kort 'wasprogramma' ervaren. Terwijl ze feestend stonden te bubbelen, werden de festivaloutfits van de bezoekers gewassen, gedroogd en gestreken. Naast de Miele Powerwash stond op het festivalterrein de Miele Stoomoven waar de hele dag koolhydraat- en eiwitrijke gerechten werden verkocht. Er werd niet alleen voor de buitenkant van de festivalbezoeker maar ook voor de binnenkant gezorgd, zodat zij fit en fris het hele Lowlands weekend konden beleven.

Media- en middelenstrategie

Een paar duizend mensen konden zich opfrissen in de Miele Powerwash en genieten van de Miele Stoomoven gerechten. Om de hele doelgroep te bereiken is met name ingezet op social en influencer marketing, opgedeeld in 3 fasen: Pre, During en Post event verdeeld over 2 maanden. De kick off is gestart op social, aanmaak van een Facebook eventpage, persbericht en aankondiging in de Lowlands bijlage van het NRC. In de volgende fase werden de influencers ingezet; voor de Powerwash DJ's die speciale uurtjes draaiden en Miljuschka met live stream bij de Miele Stoomoven. Naast de externe communicatie zijn er winacties georganiseerd voor het personeel van Miele en de verkopers van de retailers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken