Microlympics

Microlympics

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
ARTIS-MICROPIA
Bureau
Dawn
Jaar
2016
Paginanummer
402

Winnaar 2016

Doelstelling

Aandacht genereren voor ARTIS-Micropia en haar inhoud: door ARTIS-Micropia in de zomermaanden opvallend onder de aandacht te brengen en daarbij in te zetten op PR en free publicity. Met als secundair doel een stijgende lijn voort te blijven zetten in de bezoekersstroom.

Doelgroep

Zowel nationale als internationale dagbezoekers van 8-80 jaar oud, met een interesse in populaire wetenschap.

Concept

Rio had vorig jaar de Olympische spelen. Amsterdam had de Microlympics: het evenement voor 's werelds kleinste atleten. Hier lieten microben hun indrukwekkende atletische eigenschappen zien, op onderdelen als de 50 Micrometer Vrije Slag, Planktonisch Roeien, Spoorstoten en Bladheffen. In het lab van ARTIS-Micropia zetten de microben hun prestaties neer. In de campagne deelden wij die met het publiek. Zo lieten we de abstracte wereld van microben tot ieders verbeelding spreken. En genereerden we conversatie- en attentiewaarde bij zowel de nationale als internationale doelgroep. Met een campagne waarin wetenschap, educatie en populaire cultuur worden samengebracht, oftewel: die onmiskenbaar ARTIS is.

Media- en middelenstrategie

De campagne leunde hoofdzakelijk op free publicity, met ondersteuning van online video en social. Filmpjes van een aantal prominente Microlympische onderdelen vormden het creatieve hart van de campagne en munitie voor onze PR-activiteiten. Op Schiphol werd video ingezet richting internationale bezoekers. Via social werden weetjes over de deelnemende atleten gedeeld. Maar voor de volle beleving moest je naar ARTIS-Micropia zelf, waar een educatieve tour langs alle atleten was georganiseerd, ondersteund door de verhalen van laboranten. Zo genereerden we met een bescheiden budget volop aandacht in landelijke, lokale en toeristische media.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken