Met hiv kun je uitstekend leven

Met hiv kun je uitstekend leven

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
H-TEAM
Bureau
The Odd Shop
Jaar
2017
Paginanummer
267

Doelstelling

Homoseksuelen stimuleren zich snel te laten testen op hiv.

Doelgroep

Mannen die seks hebben met mannen.

Merkomschrijving

H-TEAM is een samenwerkingsverband van alle partijen die zich in Amsterdam bezighouden met (het bestrijden van) de hiv-epidemie.

Concept

Veel homoseksuelen zijn bang om zich te laten testen vanwege het spookbeeld dat hiv oproept. Maar het spookbeeld klopt niet meer met de werkelijkheid. Met de huidige medicatie is er zelfs uitstekend te leven met hiv. Zeker als je snel na infectie start met medicatie, hoef je er nauwelijks iets van te merken. Door te laten zien dat hiv een normaal leven niet in de weg zit, verlagen we de angstdrempel die veel mannen ervaren en stimuleren we hun testgedrag.

Media- en middelenstrategie

In twee films zien we dat je met hiv uitstekend een hypotheek kunt afsluiten of een onenightstand kunt hebben. De films werden via social media ingezet binnen de homocommunity. We lanceerden ook hiv-wenskaarten, die nog altijd te koop zijn bij boekhandels. Omdat hiv een gewone ziekte is, zou je ook gerust een kaartje kunnen sturen. Alle middelen verwijzen naar laatjesneltesten.nl; hier staat hoe het testen werkt.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken