MERCEDES-BENZ ACTROS: DE BESTE TRUCK

MERCEDES-BENZ ACTROS: DE BESTE TRUCK

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
Mercedes-Benz Nederland B.V.
Bureau
N=5 + KONG
Jaar
2009
Paginanummer
58

Nominatie 2009

Doelstelling

Duidelijk maken dat de Actros van Mercedes-Benz niet zomaar een technisch goede truck is maar de beste truck die er is. Juist op aspecten waarvan de doelgroep het minder verwacht: comfort en rendement. Daarnaast willen we de breedte en het milieuvriendelijke karakter van het Mercedes-Benz portfolio bij een breder publiek bekendmaken.

Doelgroep

Primair: fleetowners en truckchauffeurs in internationaal transport. Secundair: het brede publiek.

Concept

Met het ultieme bewijs - Truck of the Year - in de hand bewijst Mercedes-Benz dat de Actros zeer goed scoort op alle fronten. Van chauffeurscomfort (zo is de Actros de enige truck met een bed met lattenbodem en een scheerspiegel) tot brandstofverbruik (de Actros scoort het beste op rendement). Niet alleen werd de Actros Truck of the Year, maar hij kwam ook in het Guinness World Records boek als de meest zuinige truck ter wereld. Nog een hele goede reden om de kwaliteit en het milieuvriendelijke karakter van Mercedes-Benz Bedrijfswagens op een opvallende wijze onder de aandacht te brengen.

Media- en middelenstrategie

De campagne is goed zichtbaar in het domein van de internationale transportsector en de voor deze sector relevante media. Naast advertenties in de transport- en truckbladen zijn we groots zichtbaar langs de snelwegen op megamasten [zie lay-out] bij de belangrijke knooppunten; hiermee bereiken we ook het brede publiek. Met radio en online (displayadvertising op relevante sites en een microsite) informeren en activeren we de doelgroep. De interne doorvertaling is zeer enthousiast ontvangen door de medewerkers op kantoor, bij de dealers en in de werkplaatsen. De campagne is natuurlijk ook doorvertaald naar DM, premium give-aways en showroommateriaal.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken