Menzis najaar 2007

Menzis zorg en inkomen / N=5 i.s.m. Kong (interactive), SPN Magazines (magazine), DMO (dm)

Bekijk deze campagne op pagina 306 van het SAN Jaarboek 2007.

Adverteerder
Menzis zorg en inkomen
Titel
zorgverzekeringen
Bureau
N=5 i.s.m. Kong (interactive), SPN Magazines (magazine), DMO (dm)
Account
Judith Lavalette, Barbara le Comte
Copy
Romke Oortwijn
Art
Peter Hebbing, Reza Harek
Strateeg
Marc Oosterhout, Mirte Stut
Opdrachtgever
Sjoukje Faber, Erwin Duursma, Marcel Hofstede
Film/Productiemaatschappij
Miauw, René Eller
Editor
Teun Rietveld
Muziek
You do something to me - Perez Prado
RTV-producer
Linda Kiphardt
Fotografie
Tara Fallaux
Nominatie
nee
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van Menzis zorg en inkomen
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Geïntegreerde Communicatie
Meer Geïntegreerde Communicatie inzendingen

Geïntegreerde Communicatie

Doelstelling

Menzis’ sterke emotionele merkreputatie meer inhoud geven door concrete bewijsvoering te communiceren. Daarmee laten zien dat Menzis dé verzekeraar is die als geen ander werkt aan het welzijn van mensen: ziek én gezond. En mensen een directe reden geven om over te stappen.

Doelgroep

Nederland breed: bestaande en potentiële klanten met nadruk op gezinnen met kinderen en ouderen (55+). Tevens: opinieleiders in de zorgsector en influentials.

Strategie/Concept

Menzis behoort sinds de introductie in 2005 tot de top-3 van meest bekende zorgverzekeraars. Emotioneel is het één van de sterkste merken in de markt met scherpe focus op het welzijn van mensen. Maar wat Menzis nou ècht doet, is vrij onbekend. Terwijl Menzis’ initiatieven zeer onderscheidend zijn in het veld. Het was dan ook tijd deze bewijsvoering zo concreet mogelijk te communiceren, zonder de sterke emotionele touch te verliezen. Want ‘gevoel’ blijft bij de keuze van zorgverzekeraar essentieel. Er is gekozen voor projecten die werken als pars pro toto voor het merk en emotioneel relevant zijn. Volgens insight-onderzoek waren dat: Zorg dichtbij huis en Het welzijn van kinderen. Dit jaar koos Menzis voor het eerst voor actieve werving. Daarvoor diende het actieaanbod: de Philips Wake-up-Light. Een actie in lijn met Menzis welzijnsdenken, want bewezen is dat wakker worden met licht het meest natuurlijk en prettig is.

Media- en middelenstrategie

TV als hoofdmedium voor intrinsieke merklading naar breed publiek en emotionele impact. TV is voor Menzis bewezen succesvol. Een onderhoudende continuïteitsstrategie moest zorgen voor volledige aanwezigheid in de keuzeperiode. Om de reclamebekendheid op te stuwen is gekozen voor een geïntegreerde aanpak en zijn beeld en geluid consequent doorvertaald naar actiematige middelen als tagon, radio, DM, print, Point of Sale, bannering, de website en het klantmagazine en interne communicatie.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen