Mens, wat ben je mooi

Mens, wat ben je mooi

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
MENZIS
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
156

Nominatie 2016

Doelstelling

Voor de meeste mensen, zeker als ze relatief gezond zijn, is een ziektekostenverzekering 'een steentje in hun schoen'. Het is iets waar ze bij voorkeur niet mee bezig zijn. Daarom is het heel moeilijk om als zorgverzekeraar door te dringen tot de breinen - laat staan tot de harten - van mensen. Voor Menzis voeren we daarom sinds 2014 een strategie die op lange termijn de (onbewuste) emotionele voorkeur beïnvloedt met een concept waarin we de schoonheid van de mens vieren.

Doelgroep

We focussen met name op de kernverzorgingsgebieden voor Menzis: Noord- en Oost-Nederland. Tijdens het zogeheten 'zorgseizoen' (aan het einde van het jaar kunnen mensen immers overstappen) trekken we daar een iets bredere cirkel omheen. We richten ons vooral op bestaande klanten (behoud) en proberen daarnaast zo veel mogelijk mensen te bereiken die qua mentaliteit en achtergrond 'bij ons verhaal passen'.

Concept

'Mens wat ben je mooi': dat is sinds 2014 de conceptgedachte voor Menzis. Een emotionele positionering, die we rondom universele thema's zoals 'liefhebben' en 'doorgaan' hebben uitgewerkt, maar die ook in activaties tot leven komt.

Media- en middelenstrategie

De campagne leeft in verschillende medialagen. We streven ernaar om diverse contentdeals met verschillende partners in te zetten in de kernverzorgingsgebieden. Boven op deze contentlaag voeren we veel online (deel)campagnes (zoals een gepersonaliseerde versie van de TVC op Facebook en diverse korte documentaires). Ook doen we landelijke en regionale pr-activaties. Hiernaast zetten we ook ATL in (TV + radio). Het lukt ons met deze aanpak steeds beter om mensen te raken en te binden, in een markt die steeds harder concurreert.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken