Mens, wat ben je mooi als je probeert

Mens, wat ben je mooi als je probeert

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
MENZIS
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
162

Nominatie 2017

Doelstelling

De campagne 'Mens wat ben je mooi' viert sinds 2014 de schoonheid van de mens. Dit jaar geven we hier invulling aan door aandacht te geven aan mensen die proberen om gezondere keuzes te maken in hun leven en de rol die Menzis daarbij kan spelen. Met de films die te zien zijn op tv en online willen we vooral mensen inspireren met voorbeelden van zulke keuzes, die soms lastig kunnen zijn. In de contentlaag en met behulp van influencers laten we concrete voorbeelden zien en geven we echt handvatten om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Met deze campagne introduceren we het vernieuwde online gezondheidsprogramma Menzis SamenGezond (inclusief app) dat mensen (ook als ze niet bij Menzis verzekerd zijn) helpt om gezondere keuzes te maken in het leven. Want Menzis wil mensen niet alleen stimuleren, maar ook concreet helpen bij een gezondere levensstijl.

Doelgroep

Menzis SamenGezond is er voor iedereen (NL breed). Extra aandacht is er op de kernverzorgingsgebieden van Menzis: Noord-, Midden- en Oost-Nederland. De groepen die het meest open staan voor de app worden online gericht getarget.

Merkomschrijving

Menzis werkt vanuit de gedachte dat de mens altijd centraal staat. Menzis stimuleert mensen om zelf de regie te nemen over hun gezondheid. Bovendien is het een cooperatie zonder winstoogmerk.

Concept

Een campagne die laat zien hoe mensen op kwetsbare momenten iets nieuws proberen om zo tot een gezondere leefstijl te komen en hoe ze daarmee omgaan. Het gaat om proberen, want proberen is het begin van verandering. Zo ook met gezonder leven. "Mens, wat ben je mooi als je probeert".

Media- en middelenstrategie

Met media hebben we 2 belangrijke taken: zorgen dat mensen weten dat Menzis SamenGezond bestaat (breed) en mensen die ervoor openstaan ervan overtuigen om Menzis SamenGezond te gebruiken. Qua media-inzet hebben we gekozen voor een content partnership met Sanoma/SBS waarin we zowel awareness creëren als mensen overtuigen om de app te downloaden middels tv (non spot), online (social, advertorials, display, video) en print. Het partnership is aangevuld met reguliere AV-inzet (tv+online video) om breder bereik te realiseren t.b.v. de awarenessdoelstelling. Ook hebben we dit jaar regionale pr en een aantal vloggers ingezet voor aanvullend kwalitatief bereik.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken