Meer regie over je energie met Toon® van Eneco

Meer regie over je energie met Toon® van Eneco

Categorie
Durables
Adverteerder
ENECO
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2014
Paginanummer
186

Nominatie 2014

Doelstelling

De rol van energiebedrijven verandert. Eneco wil niet alleen energie leveren maar ook de duurzame energiepartner worden en daaraan gerelateerde diensten aanbieden. Toon, de slimme thermostaat van Eneco, speelt een sleutelrol in deze ambitie. Met Toon bouwt Eneco aan het verstevigen van de relatie met haar klanten door hen zelf de regie te geven over hun energie. Toon klanten blijken bewuster met energie om te gaan, zijn positiever over Eneco en blijven langer klant. Eind 2014 wil Eneco met maar liefst 100.000 Toon-klanten Europees marktleider zijn in slimme thermostaten.

Doelgroep

De Nederlandse energieconsument en Eneco-klanten.

Concept

De innovatie op Toon gaat hard. We willen Toon als gadget neerzetten door mensen Toon-functionaliteiten zelf te laten ervaren. Vanuit een duidelijke belofte: met Toon krijg je meer regie over jouw energie. Zo gaan we samen voor duurzaam.

Media- en middelenstrategie

Naast bereik gaan we voor meer engagement d.m.v. content en interactie. Op het online Toon-platform kun je in een interactieve omgeving Toon functionaliteiten proberen. Nadruk ligt op realtime inzicht en het op afstand bedienen van thermostaat en apparaten. De ATL campagne zorgt voor meer bekendheid, online traffic en geeft directe sales een boost. Met contentpartners RTL Woonmagazine, NRC en Quest brengen we nieuwe features onder de aandacht én stimuleren we het delen van ervaringen. Daarnaast is een verrassende activatie ingezet: win een overnachting in de Toon B&B in Diergaarde Blijdorp en betaal alleen wat je aan energie verbruikt. Logés kunnen Toon live ervaren en hun verbruik realtime volgen. Aandacht in o.a. Hart van Nederland leidt tot een stormloop aan inschrijvingen. Met de online community Vrienden van Toon faciliteert Eneco de interactie tussen enthousiaste Toon gebruikers. En tijdens de 1ste Toon Smart Home sessie vraagt Eneco bloggers, developers en prominente innovators mee te denken over privacy, design én de doorontwikkeling van Toon. Met veel free publicity én thought leadership als resultaat.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken