Meedoen

Meedoen

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Liliane Fonds
Bureau
Crossmarks
Jaar
2010
Paginanummer
386

Nominatie 2010

Doelstelling

Het Liliane Fonds helpt kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden, zodat ze niet langer worden uitgesloten maar kunnen meetellen en meedoen in de samenleving. Ze doet dat kleinschalig en persoonsgericht. De hulp die het Liliane Fonds tegenwoordig biedt gaat inmiddels verder dan de revalidatie van het kind. Het Liliane Fonds stelt zich voor de communicatie in 2010 4 doelen:1) Naam en propositiebekenheid. 2) Nieuwe doelgroep(en) aanspreken. 3) Internationale karakter benadrukken. 4)Merkbetrokkenheid: van girerende naar engagerende relatie.Interne doelstelling: bewustwording via herpositionering, logo en huisstijlaanpassing en workshops.

Doelgroep

70% van Nederland geeft. Het idee is dat iedereen die geeft ook aan het Liliane Fonds zou moeten willen geven. Communicatiedoelgroep zijn ouders. Onderzoek leert dat ouders een hoge betrokkenheid ontwikkelen bij uitsluiting en het lot van kinderen in de wereld. Daarnaast ook de interne en internationale medewerkers en het vrijwilligersnetwerk.

Concept

Sterk centraal concept met doelgroepspecifieke thema's, communicatie en activaties. MEEDOEN staat voor het positieve perspectief dat het Liliane Fonds wil bieden (niet tegen uitsluiting maar vóór meedoen). Dicht op de solidaire visie en dicht op het appèl aan de Œgevende¹ Nederlanders.Centraal in de campagne is de website (meedoen.nl). Daar worden tal van mogelijkheden en initiatieven getoond en leer je hoe je actief kunt meedoen en hoe anderen hun idealisme uitleven. Dit allemaal om het Liliane Fonds uiteindelijk 100.000 kinderen te kunnen laten meedoen. De campagne kent 4 delen met elk eigen effecten en middelen

Media- en middelenstrategie

1) Kick off door bekende Nederlanders via TV , print, stoppers en NS postering. 2) Corporate campagne met TV , print, stoppers en NS postering. 3) Scholencampagne met radio, scholen, oudercommunicatie, postering, boomerang, social media, toolkit, en perskit. 4) Wervingscampagne met TV , Radio, print, stoppers en bannering.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken