Meedoen in de wereld hoeft niet duur te zijn.

Meedoen in de wereld hoeft niet duur te zijn.

Categorie
Excellent
Adverteerder
TELFORT
Bureau
N=5
Jaar
2013
Paginanummer
268

Nominatie 2013

Doelstelling

Merkvoorkeur verhogen: het meeste geliefde telecommerk van Nederland worden.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen die vallen onder de majority. Mensen die niet vooroplopen als het gaat om telecom, maar wel graag meedoen in de wereld van vandaag. Prijs is een belangrijk keuzecriterium, maar ze weten ook dat goedkoop vaak duurkoop is.

Concept

Meedoen in de wereld hoeft niet duur te zijn. Dat is de merkbelofte van Telfort. We verbeelden dat door de wereld te schetsen van ex-miljonair Hans van de Berg en zijn gezin. Een soort omgekeerde familie Flodder. Hans en zijn gezin moeten zich aanpassen aan het leven van de gewone man. Zo heeft Hans Telfort ontdekt. Telfort biedt de kwaliteit die hij gewend is, maar dan supervoordelig. Een prachtige metafoor om het verhaal van Telfort te vertellen. De merkbelofte komt daarnaast ook tot leven in andere middelen. Zo is Facebook ingericht als inspirerend en interactief magazine over hoe je kunt meedoen in de wereld zonder (veel) geld uit te geven. Niet alleen in telecom. En zo inspireert Telfort zijn doelgroep 365 dagen per jaar met concrete activaties, zoals het Telefoontje van Sint.

Media- en middelenstrategie

De middelenstrategie volgt het model: touch-tell-sell-share. Touch: de kernbelofte van Telfort emotioneren we op tv. Zo geven we het merk grote zichtbaarheid. Onderzoek leert dat de effecten van alle overige middelen worden versterkt door positieve effecten van tv-commercials. Met de inzet van out-of-home, pre-rolls en online mastheads op veel bezochte sites versterken we touch. Tell: we informeren de doelgroep over de proposities met advertenties, huis-aan-huis, folders en de website. Sell: radio, banners, im's zetten we actiematig in met een concreet aanbod. Hier geldt: hoe concreter, hoe beter. Share: hier ligt de focus op Facebook. We inspireren mensen 365 dagen per jaar met een breed scala aan content en merkactivaties. Zo kan iedereen meedoen in de wereld, zonder (veel) geld uit te geven. Zo ontstaat een mooi coherent geheel.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken