#Meedenkers

#Meedenkers

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5 / N=Content
Jaar
2020
Paginanummer
44

Doelstelling

Als de economische impact van de coronacrisis zich begint af te tekenen, nemen zorgen onder klanten toe. ABN AMRO wil klanten - naast concrete steunmaatregelen - ook bijstaan met kennis en kunde zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen voor de toekomst. Door begrip te tonen en mee te denken, willen we het imago van een deskundige en maatschappelijk betrokken bank versterken.

Doelgroep

Klanten van ABN AMRO: retail, zakelijk en private banking.

Concept

De coronacrisis raakt klanten in verschillende aspecten van hun leven. Bijvoorbeeld als huizenbezitter én als ondernemer of vermogende. Daarom ontwikkelen we een bankbrede contentaanpak: #meedenkers. Met een redactionele formule kaderen we onderwerpen, toon en stijl af zodat herkenbaarheid en consistentie ontstaan. Onder #meedenkers creëren we formats en publicaties waarmee we de belangrijkste klantzorgen vastpakken. Voor retailklanten staan zorgen omtrent 'wonen' centraal. In korte updates en een uitgebreid kwartaalrapport gaan we o.a. in op gevolgen van de stijgende hypotheekrente en dalende huizenprijzen. Voor zakelijke klanten starten we een wekelijkse online talkshow waarin we met experts en topondernemers in gesprek gaan over de uitdagingen van nu. Ook publiceren we de ondernemersgids 'De Zaak Vooruit'. Met urgente thema's, inspirerende verhalen en de nieuwste prognoses biedt dit e-book ondernemers alle handvatten om met vertrouwen hun nieuwe koers te bepalen. In de serie 'Vraag het ABN AMRO' beantwoorden experts uiteenlopende financiële vragen van Nederlanders op social media. Of het nu gaat over vermogensplanning, schenken, vastgoed, pensioen, fiscaliteit of beleggingsthema's. Op Prinsjesdag informeren we klanten over wat de Miljoenennota 2021 voor hen gaat betekenen en doen actueel en deskundig verslag.

Media- en middelenstrategie

#meedenkers is volledig digitaal. Onze eigen site dient als hub waar alles samenkomt. Via diverse social platforms verspreiden we de content en zoeken we de interactie op. Zo streamen we de wekelijkse talkshow voor ondernemers live via LinkedIn. En 'Vraag het ABN AMRO' heeft Facebook en Instagram als platforms. Het e-book 'De Zaak Vooruit' krijgt zichtbaarheid via diverse titels uit het DPG-netwerk, zoals De Ondernemer, NU.nl en enkele influencers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken