McDriver

McDriver

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
MCDONALD'S NEDERLAND
Bureau
Blauw Gras
Jaar
2020
Paginanummer
388

Nominatie 2020

Doelstelling

Relevant blijven van McDonald's als Feel Good merk in tijden van coronacrisis en bij sluiting van restaurants waarbij alleen de McDrive open bleef.

Doelgroep

McDonald's liefhebbers zonder auto.

Merkomschrijving

McDonald's wil spontane Feel Good momenten voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken.

Concept

Een (elektrische) auto met chauffeur om de McDrive door te gaan voor autoloze mensen, om in corona-tijden en dus bij gesloten restaurants, toch nog je favorieten te bestellen bij McDonald's.

Het is maart 2020 als het coronavirus ons land (en de rest van de wereld) stil legt. Gelukkig blijven de McDonald's keukens open. Er is één spelregel: je favorieten zijn alleen te bestellen in de McDrive, veilig vanuit je auto. Máár, wat nou als je geen auto hebt zoals een groot deel van de McDonald's gasten?!

Op de social kanalen van McDonald's werd het gemis volop met ons gedeeld. Zo ontstond de uitdaging; hoe draaien we dit negatieve sentiment om tot een positief sentiment? En zodoende reed de McDriver binnen twee weken door heel Nederland om fans te verrassen met een persoonlijke rit door de McDrive. Op deze manier konden hongerige en autoloze McDonald's fans corona-proof genieten van hun favoriete gerechten. Door middel van diverse social oproepen en stemrondes, maakte McDonald's in een maand vele fans blij.

Media- en middelenstrategie

De campagne is social first ontwikkeld, maar het bereik werd nog groter door PR, en overige McDonald's kanalen. Met de winnaars werd content gemaakt die weer aanzette tot deelname. Alle interactieve social tools werden gebruikt, van Instgram-polls tot de McDriver-quiz om zoveel mogelijk McDonald's fans met de content te laten interacteren.
Om de campagne een maand lang relevant te laten zijn en extra bereik te genereren, werd er o.a. met influencer Robbert Rodenburg ingespeeld op Moederdag; en maakte ambassadeur van het Kinderfonds en influencer Beautynezz een rit om de bewoners van het Ronald McDonald Huis te trakteren. Via een Instagram donatieknop en een QR-code in de auto kon gedoneerd worden.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken