MCDONALD’S – YOU NEVER WORK ALONE

MCDONALD’S – YOU NEVER WORK ALONE

Categorie
Personeel
Adverteerder
McDonald’s
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2009
Paginanummer
470

Doelstelling

McDonald’s heeft elk jaar ongeveer 15.000 nieuwe werknemers nodig. De campagne moet deze werknemers werven en secundair het werkgeversimago van McDonald’s verbeteren.

Doelgroep

Tieners en jong volwassenen, 16-21 jaar oud.

Concept

Voor jongeren op de arbeidsmarkt is het sociale aspect vaak minstens zo belangrijk als een goed salaris. Jongeren voelen zich graag een gewaardeerd en onmisbaar onderdeel van een groep en werken daarom het liefst met vrienden. Bij McDonald’s is geen crewlid misbaar. Hier werk je met veel teamspirit als een gesmeerde machine. In de wervingscampagne staat teamgevoel daarom voorop. De uitingen tonen kleine mensjes die als team eendrachtig de grootse McDonald’s werkzaamheden uitvoeren: You Never Work Alone.

Media- en middelenstrategie

Ook de mediakeuze is fundamenteel voor het succes van de campagne, die resulteerde in 80% meer respons vergeleken met de wervingscampagne van 2008. Ook al is McDonald’s een landelijke keten, jongeren zoeken juist in hun regio. Daarom werd een tailor-made online campagne ontwikkeld, waarin specifieke vacatures van McDonald’s zichtbaar werden voor de restaurants in de specifieke regio. De relevantie van het banenaanbod was hiermee optimaal afgestemd op de werkzoekende jongere, die direct online kon solliciteren bij zijn restaurant. Dit werd voor campagnezichtbaarheid aangevuld met regionale dagbladadvertenties en communicatie in de restaurants, waar de doelgroep veelvuldig komt. Het resultaat: een zeer hoge conversie van sitebezoek naar sollicitaties. Binnen een half jaar werden ruim 23.000 sollicitanten geworven.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken