Marten & Oopjen

Marten & Oopjen

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
RIJKSMUSEUM
Bureau
Rijksmuseum, Skipintro
Jaar
2016
Paginanummer
420

Winnaar 2016

Doelstelling

Hoe laten wij Nederland van Marten en Oopjen houden? Na de ophef rondom de aankoop was het de taak van het Rijksmuseum om Marten en Oopjen dichtbij de Nederlanders te brengen. Kernwaarden: 'trots' (net als op Nachtwacht) en 'van ons allemaal'. Op het moment van aankomst moet Nederland Marten en Oopjen qua opinie, feestelijk onthalen. Concreet: bezoekersaantal Open Dag (10.000 bezoekers), significante verhoging in nationale bezoekers in de maand juli 2016.

Doelgroep

Primair: heel Nederland. Uitgesplitst naar de Rijksmuseum-doelgroepen. Cultuurtoerist, Liefhebber, Families met kinderen, Onderwijs, Professional en Potential.

Concept

WELKOM MARTEN & OOPJEN! Concept in lijn met merkcampagne Welkom! Nu geen museum waarmee we de harten van de Nederlanders willen veroveren, maar twee prachtige werken van Rembrandt. Marten en Oopjen, van en voor ons allemaal. LEREN KENNEN EN INFORMEREN. Behalve de aankoopgeschiedenis was weinig bekend bij het grote publiek over Marten en Oopjen. Tijd om met ze kennis te maken. Op een herkenbare en laagdrempelige manier (wie waren ze, waar woonden ze, hoe hebben ze elkaar ontmoet, etc.), zodat ze van schilderijen in echte personen veranderen, die je ook wel eens persoonlijk wil ontmoeten. Gevleugelde uitspraak: Marten en Oopjen, de Kim Kardashian en Kanye West van de Gouden Eeuw. FEESTELIJK ACTIVEREN. Middels de open dag activeren we het feestelijk welkom op 1 juli en heeft iedereen de gelegenheid gratis met het echtpaar kennis te maken.

Media- en middelenstrategie

Multimediaal. Begonnen tijdens aankoopperiode, waarin we via diverse media uitleg gaven over de aankoop. Twee weken voor aankomst acceleratie in campagne. Boodschap Welkom! is vertaald naar doelgroepen en daaraan gerelateerde media. Focus op freepublicity en samenwerkingen, aangevuld met betaalde media om hype te creëren, aanjager de 2-minuten minidocumentaire uitgezonden op STER en social media. Gratis open dag op zaterdag 1 juli. Zichtbaarheid Marten en Oopjen verlengd via social media en touch points in de stad Amsterdam.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken