Makkelijk kiezen uit de favoriete kerstgerechten van Nederland.

Makkelijk kiezen uit de favoriete kerstgerechten van Nederland.

Categorie
Retail
Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2019
Paginanummer
266

Nominatie 2019

Doelstelling

Dit jaar wil AH meer dan ooit de vertrouwde en inspirerende partner zijn voor kerst, wat je budget ook is en op welk niveau je ook wilt koken. Daarom moet de campagne klanten niet alleen emotioneel binden, maar ook inspireren, helpen en activeren. Met als doel dé supermarkt voor kerst te zijn.

Doelgroep

Kerst vierend Nederland.

Merkomschrijving

AH snapt als vertrouwde supermarkt de dagelijkse uitdagingen van het leven. Door het gemakkelijker, betaalbaarder, gezonder en lekkerder te maken, helpt AH hierbij. Vooral in de hectische tijd rondom kerst, waarin de lat hoger ligt dan normaal. Door uitgebreid onderzoek weet AH precies wat Nederland het liefst eet met kerst en helpt kerst vierend Nederland om deze gerechten op eigen wijze op tafel te toveren.

Concept

Kerst is de mooiste tijd van het jaar, maar ook elk jaar weer een uitdaging. Iedereen wil het beste van zichzelf laten zien en een feestelijke kerstmaaltijd op tafel zetten. Maar waar begin je en hoe hou je het betaalbaar? Het antwoord op deze uitdagingen was het concept: Makkelijk kiezen uit de favoriete kerstgerechten van Nederland. Centraal stonden 21 kerstklassiekers gekozen o.b.v. data-analyse. De speciaal ontwikkelde receptuur en producten waren er voor verschillende kookniveaus. Hierdoor was er inspiratie voor zowel mensen die uitgebreid zelf wilden koken, als mensen die op zoek waren naar een snel of makkelijk alternatief. Zo makkelijk dat zelfs Tommy - het zoontje van supermarktmanager Ilse - een onvergetelijke kerst kon organiseren. Alle gerechteninspiratie werd gedeeld via kaartjes in de winkel, de AH App kerstmenugenerator, online themapagina's en Allerhande.

Media- en middelenstrategie

Centraal stond de customer journey waarbij via diverse touchpoints ingespeeld werd op de kerstuitdagingen van dát moment. Gedurende deze periode zijn de volgende middelen ingezet voor inspiratie: TV, gerechtkaartjes, assortimentsgids, Allerhande, AH App, radio en digitale middelen. Halverwege de campagneperiode werd meer aangestuurd op het aankoopmoment en de laatste keuzestress richting kerst, met de oplossingen van AH via o.a. persoonlijke e-mail, abri's en dagbladen. Zo was AH op ieder relevant moment aanwezig, met de juiste boodschap, via het juiste middel.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken