Maatjes gezocht

Maatjes gezocht

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Oranje Fonds
Bureau
Publicis
Jaar
2011
Paginanummer
380

Nominatie 2011

Doelstelling

1. Het werven van vrijwilligers voor een van de vele maatjesprojecten in ons land, waarin mensen die sociaal geïsoleerd zijn of dreigen te raken worden gekoppeld aan een maatje. 2. Profilering van het Oranje Fonds als fonds voor sociale initiatieven gericht op het stimuleren van onderlinge betrokkenheid in ons koninkrijk.

Doelgroep

Ambitieuze carrièremakers: Mannen en vrouwen met een goede baan. 30-45 jaar, nog geen kinderen. Besteden met succes veel tijd aan het stijgen op de carrièreladder. Toch blijft het gevoel knagen dat ze zich ook wel zouden moeten inzetten voor 'iets goeds' in de maatschappij. Ex-luizenmoeders en -voetbalvaders: Mannen en vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. Hebben zich altijd met overgave ingezet voor school en/of sportactiviteiten van de kinderen. Maar deze zijn inmiddels ouder geworden en de inzet is niet meer nodig. Ze zouden eigenlijk wel weer 'iets goeds' willen doen.

Concept

In mini-documentaires op TV en online video en daarvan afgeleide radio horen we maatjes aan het woord die vertellen waarom het voldoening schenkt om actief te zijn als maatje. Bewust is gekozen voor een niet-reclamische aanpak waarin echte, niet-gescripte verhalen van echte maatjes centraal staan. In outdoor, print en bannering ligt meer nadruk op directe werving, met een oproep door mensen die een maatje zoeken. Ook hier maken we gebruik van echte kandidaten die in aanmerking komen voor deelname aan een maatjesproject. In alles staat authenticiteit voorop. Alle communicatie komt samen in het nieuwe thema, dat uiting geeft aan de missie van het Oranje Fonds: Het Oranje Fonds brengt ons bij elkaar.

Media- en middelenstrategie

Centraal staan mini-documentaires via TV, deelbare online-video en radio, die de emotie van de voldoening van het maatjeswerk overbrengen. Gecombineerd met direct wervende uitingen in print, abri's en banners. Op de site ikwordmaatje.nl kan worden gezocht naar maatjesprojecten die bij je passen.

Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken