Maakt bier, genen oorlog

Maakt bier, genen oorlog

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
AFFLIGEM
Bureau
Alfred International
Jaar
2020
Paginanummer
248

Winnaar 2020

Doelstelling

Maak Affligem breed bekend als een toegankelijk speciaalbier.

Doelgroep

Speciaalbierdrinkend Nederland, met nadruk op light en medium users. Zij zien speciaalbier als iets bijzonders, maar raken al snel overweldigd door het enorme aanbod. Binnen dit aanbod wil Affligem zich manifesteren als de voor de hand liggende keuze. Een stevige ambitie, want het merk geniet nog een lage mentale aanwezigheid.

Merkomschrijving

Affligem is een abdijbier met een geschiedenis die wegleest als een jongensboek. Het werd in 1074 opgericht door een groep ridders die besloten het zwaard neer te leggen en hun leven aan vrede te wijden door bier te gaan brouwen in het gelijknamige Vlaamse plaatsje. Vandaag de dag is het biermerk in Nederland verkrijgbaar in ruim 8000 horecaspeciaalzaken en in vrijwel elke supermarkt.

Concept

Vanuit focus op naamsbekendheid wordt gekozen voor een concept waarin niet de wereld van de ontvanger, maar de wereld van Affligem centraal staat. De ontstaansgeschiedenis van het merk biedt daarvoor een uitgelezen invalshoek. De middeleeuwse setting, Affligem dat afkomstig is uit Affligem, het Vlaamse accent, ridders die een carrièreswitch maken... en een prachtige boodschap die tot op de dag van vandaag actueel is: Maakt bier, genen oorlog (Make beer not war). Stuk voor stuk zijn het heerlijke ingrediënten voor een onthoudbaar verhaal. Een verhaal dat tot leven wordt gebracht in een blockbusterproductie met een verrassend lichtvoetige inslag. Ten opzichte van de concurrentie, die een serieuzer en gewichtiger toon aanslaat, manifesteert Affligem zich zoals een aantrekkelijk en toegankelijk alternatief.

Media- en middelenstrategie

Een sprong naar landelijke bekendheid vraagt om een massamediale invulling. Affligem kiest daarin voor audiovisuele middelen: tv, OLV en social video. Bij tv en OLV ligt de nadruk op de ontstaansgeschiedenis van Affligem; in social video worden korte fragmenten uit de opvallende middeleeuwse setting en de markante karakters ingezet voor impact en naamsbekendheid. De long format-versie OLV gaat zonder media-ondersteuning de hele wereld over: van de Verenigde Staten en Australië tot in China berichten vakmedia over de campagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken