Lucht

Lucht

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ZEEMAN
Bureau
Persuade
Jaar
2020
Paginanummer
484

Winnaar 2020

Doelstelling

Vertel het merkverhaal van Zeeman en open zo de ogen van nieuwe klanten. En bevestig bestaande klanten in hun keus.

Doelgroep

Nieuwe en bestaande klanten, oplettende mensen die niet teveel geld kunnen of willen uitgeven aan basics en basistextiel.

Merkomschrijving

Zeeman is één van de grootste textielsupers van Europa. Door alles eenvoudig te houden kan zij verantwoorde kwaliteit voor de laagste prijs bieden.

Concept

We verbaasden ons over de hoge prijzen die mensen betalen voor bekende parfummerken. Om er achter te komen waar je exact voor betaalt, zijn we er zelf één gaan maken. Samen met master parfumeurs. Op basis van 20% parfumolie en exclusieve ingrediënten. Precies als dure merken. Een echte eau de parfum, gemaakt in grote aantallen, maar dan zonder verleiding van dure flesjes en over the top marketing. Onze prijs: 4,99 (inclusief normale marge). Verkrijgbaar in 2 unisex geuren. De naam: Lucht. Iedereen begrijpt meteen: als je dure parfum koopt betaal je voor verleiding. Met Lucht vertellen we het Zeeman merkverhaal en onderstrepen we het thema: Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

Media- en middelenstrategie

De campagne is ontwikkeld om zichzelf te verspreiden via earned media. We trapten af met een pr campagne en event voor de beauty pers. Een dag later lanceerden we ons verhaal met een mediacampagne. Met een commercial op tv, in de bioscoop en online, een outdoorcampagne en de inzet van eigen media (email, social media). Om Lucht geloofwaardig te brengen, met een duidelijke knipoog, hebben we veel aandacht besteed aan kwalitatieve uitwerking van verpakking, website, content en campagne. We maakten een filmpje waarin master parfumeurs een review geven en uitleg over hoe je een goede geur herkent. Ook geven we een break down van de prijs van zowel Lucht als dure merken. In de winkel presenteren we Lucht in een winkeldisplay met geurtesters. De grote mediahype (op tv, radio, dagbladen, magazines, online) en engagement van een brede doelgroep op social media, zorgde vervolgens voor een run online en in de winkels. De twee batches waren binnen 1,5 uur uitverkocht. Online zelfs in enkele minuten. Lucht werd direct te koop aangeboden op Marktplaats voor hoge prijzen. Consumenten protesteerden hiertegen. En ook dit werd opgepikt door de media.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken