Loyaal aan je latere zelf

Loyaal aan je latere zelf

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
LOYALIS
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
172

Doelstelling

Loyalis is specialist in inkomenszekerheid en pensioenaanvullingen. Een van de nieuwste producten is het ZZP Pensioen voor zelfstandig ondernemers. Dit werd ontwikkeld in samenwerking met vier zzp-organisaties en sluit naadloos aan bij de behoeftes van de doelgroep. Doel van de campagne was om deze nieuwe propositie bekend te maken bij zzp'ers en ze ervan te overtuigen zich in te schrijven. Terwijl we uit onderzoek weten we dat zzp'ers beslissingen over financiën in de (verre) toekomst het liefst voor zich uitschuiven.

Doelgroep

Zelfstandig ondernemers.

Concept

Omdat pensioen voor de meeste zzp'ers niet top of mind is, was het de uitdaging om ze aan te spreken op hun ondernemerschap en tegelijkertijd de brug te slaan naar het onderwerp pensioenen. Uit de pretest bleek dat de formulering 'Loyaal aan je latere zelf' deze verbinding op overtuigende wijze maakte en de doelgroep prikkelde om stappen te zetten. Kern van ons betoog: Ben je eigen baas? Dan ben je sowieso loyaal aan één persoon. Jezelf. Je doet het op jouw manier. Volgens jouw principes. Voor jouw inkomen. Maar hoe zit het met jouw toekomst? Kun je later nog steeds doen wat je wilt?

Media- en middelenstrategie

Door middel van kwalitatief onderzoek brachten we de customer journey in kaart. Daaruit bleek dat we twee hoofdtypen zzp'ers konden onderscheiden: regisseurs en controleurs. Ook bleek het beslissingsproces in drie fases te verlopen: verkenning (Wat zou dit voor mij kunnen zijn?), verdieping (Hoe werkt het?, Wat zijn mijn opties?) en keuze (Voor wie kies ik?). Deloitte ontwikkelde een marketing optimization tool waarmee de customer journey voor deze twee hoofdgroepen en drie stappen werd ingevuld met relevante content op het juiste moment, waaronder landingspagina's en video. Met de inzet van radio werden awareness en traffic gerealiseerd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken