Love your Toothbrush. Switch to Sonicare

Love your Toothbrush. Switch to Sonicare

Categorie
Durables
Adverteerder
Philips Consumer Lifestyle
Bureau
Red Urban (interactief), DDB London (thema)
Jaar
2010
Paginanummer
206

Doelstelling

Creëer merkvoorkeur en zet de doelgroep aan tot het uitproberen van Philips Sonicare.

Doelgroep

Mannen en vrouwen tussen de 35 en de 55 jaar, die bewust bezig zijn met hun gezondheid, in Nederland, Groot Brittannië, Duitsland en de VS.

Concept

Philips Sonicare gebruikers voelen een vorm van passie voor hun tandenborstel. Dit fenomeen was het uitgangspunt van de communicatiestrategie: Bereik en overtuig niet-gebruikers met de passie van gebruikers. De uitdaging lag in het transformeren van fans naar ambassadeurs en dit op een geloofwaardige manier zichtbaar te maken. Echte mensen en authentieke emoties vormen de kracht van het concept waarmee Philips afstand neemt van de geënsceneerde testimonialaanpak die gebruikelijk is in de categorie. In het Philips Sonicare Experiment werd aangetoond dat het mogelijk is om daadwerkelijk van een tandenborstel te houden. Echte gebruikers werden uitgenodigd om casting te doen voor een commercial. Wat ze niet wisten echter, was dat ze werden gefilmd vanaf het moment dat ze aankwamen. Met verborgen camera's en microfoons werd vastgelegd hoe ze hun ware gevoelens over de tandenborstel openbaarden aan mede-auditanten en crew leden, wat daadwerkelijk acteurs waren. Op deze manier kwam een serie unieke, geloofwaardige portretten tot stand van echte mensen die werkelijk gevoelens hebben voor hun tandenborstel. Naast het Experiment werden gebruikers massaal opgeroepen om hun passie voor hun Philips Sonicare te delen op Facebook. En te beschrijven waarom zij Philips Sonicare zouden aanraden aan hun vrienden. Niet-gebruikers werden ter plekke met een niet-goed-geld-terug actie aangezet Philips Sonicare te proberen.

Media- en middelenstrategie

Social media vormde de basis van de campagne. Vanaf de nieuwe Philips Sonicare fanpage op Facebook werd de footage van het Experiment gedeeld. Gebruikers plaatsten daar ook hun recommendation. Digital advertising, printuitingen en een TVC gebaseerd op de footage van het Experiment, waren de trafficdrivers naar de Philips Sonicare fanpage.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken