Lipton Disc Golf 2007

Lipton Disc Golf 2007

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Unilever Nederland B.V. / Lipton Ice Tea
Bureau
Media Republic
Jaar
2007
Paginanummer
336

Doelstelling

Hoofddoelstelling van de campagne is het vergroten van de top of mind awareness van Lipton Ice Tea met 2% in de zomerperiode van 2007. Deze doelstelling kent vier uitgangspunten: (1) Maximaliseer de zichtbaarheid van Lipton Ice Tea, waarbij de Disc Golf sport wordt gebruikt als mechanisme; (2) Laat de doelgroep een ervaring ondergaan op basis van de merkwaarden: zomers, verfrissend, actief; (3) Geef alle uitingen een stoer karakter; (4) Zorg ervoor dat de doelgroep niet om de Disc Golf sport heen kan, en zich geroepen voelt te participeren.

Doelgroep

De Lipton Ice Tea doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar die jong van geest zijn, een gezonde levensstijl aanhangen en zich ondernemend/actief gedragen.

Concept

In een opvallende campagne Disc Golf neerzetten als een coole sport met Cantona attitude. De sport uit de niche trekken door haar een geheel eigen levensstijl mee te geven, zodat mensen zich ermee kunnen identificeren. Daarnaast middels een ‘Hole in One Challenge’ activatie-mechaniek de doelgroep uitdagen om een hole in one - de ultieme Disc Golf prestatie - te gooien, via zowel een offline als online media/middelenmix.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie van deze 360 graden geïntegreerde campagne pur sang kent een tweeledige aanpak: enerzijds ten behoeve van het creëren van awareness, anderzijds ten behoeve van activatie van de doelgroep, waardoor de impact van de campagne wordt gemaximaliseerd. Media: PR stunts, TV format, events, website, online banners, OOH, outdoor/abri’s, blowup, on-pack, online game, print advertenties. Resultaten: totaal mediabereik: 50.000.000 views; totaal PR bereik: 8.700.000 views; totaal online bereik: 2.600.000 views; 246.588 unieke bezoekers; totaal events bereik: 27.900 actief (meedoen); 600.000 passief.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken