Lieke

Lieke

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
CALVÉ PINDAKAAS
Bureau
Alfred International
Jaar
2018
Paginanummer
264

Winnaar 2018

Doelstelling

Laat heel Nederland voelen dat Calvé Pindakaas nog altijd de absolute marktleider is.

Doelgroep

Heel Nederland, jong en oud.

Merkomschrijving

In 1948 werd Calvé Pindakaas functioneel neergezet: bouwstof voor kinderen. Dankzij 'Wie is er niet groot mee geworden?' is Calvé uitgegroeid tot iets veel rijkers: brandstof voor kinderen met grote dromen.

Concept

Met een campagne die zich laat lezen als een jongensboek schrijft Calvé al decennialang reclamegeschiedenis. De even vertederende als dappere helden Evert, Joop, Pietertje en Robin zijn massaal in onze harten gesloten. In 2018 is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. De campagne is consistent Calvé (Hollands, buiten, gras, sportheld, kind) en helemaal van nu met een verhaal dat aansluit bij de huidige tijdgeest waarin mannen en vrouwen, meisjes en jongens gelijkwaardig zijn. De hoofdrol is voor Lieke Martens, FIFA World Best Player en EK-winnaar met Oranje. Lieke bewijst dat ook meisjes jongensdromen kunnen laten uitkomen. Met een goede dosis eigenwijsheid, doorzettingsvermogen en een stevige boterham met pindakaas groeit ze uit tot de grootste voetballer van de wereld. Calvé. Wie is er niet groot mee geworden?

Media- en middelenstrategie

Calvé moet het hebben van het grote publiek en die bereik je in 2018 nog steeds het meest efficiënt met massamedia. Tv is dan ook ingezet als hoofdmedium. Een belangrijke rol was ook weggelegd voor nationale PR, online video en social (incl. owned door Lieke en Calvé). Dit om de doelgroep makkelijk te laten delen en reageren en om het thema maatschappelijk te laden. Hiermee support Calvé meisjes om dromen te laten uitkomen die ooit alleen voor jongens bestonden. Die aanpak viel in vruchtbare aarde: nationale tv, dagbladen, radiostations en social media buitelden over elkaar heen. Toen de Leeuwinnen zich tenslotte in november plaatsten voor het WK, feliciteerde Calvé hen met een inhaker, inclusief een subtiele verwijzing naar de mannen: 'Jaren later gaat Lieke met de dames wél naar het WK.'
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken