Licence To Deliver

Licence To Deliver

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
DHL
Bureau
180 Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
148

Nominatie 2021

Doelstelling

Versterk DHL’s imago van meest betrouwbare logistieke bedrijf met behulp van het James Bond partnership. De impliciete boodschap; als DHL een productie van deze omvang kan leveren, stelt u zich dan eens voor hoe ze uw bedrijf kunnen helpen.

Doelgroep

C-suites leden en besluitvormers op gebied van logistiek. Maar het James Bond partnership is relevant voor alle liefhebbers van film en voornamelijk 007. Het is een gedeelde passie ongeacht je titel in je bedrijf.

Merkomschrijving

DHL doet niet aan ‘sponsoring’ maar aan ‘partnerships’. En ze zijn partner met vooraanstaande wereldwijde merken zoals F1, Bayern München, en dit jaar weer met EON Productions. Een langdurig partnerschap dat 15 jaar teruggaat. Als officiële logistieke partner van de nieuwe Bond-film levert DHL vitale filmapparatuur, rekwisieten (en zelfs een paar acteurs) aan filmlocaties over de hele wereld.

Concept

Als partner ben je medeverantwoordelijk voor het creëren van de James Bond wereld. Het is dus meer dan alleen een oppervlakkige merkassociatie. Daarom wilden we ook iets toevoegen aan het Bond-universum. Dus belonen we de Bond-liefhebbers met een een bonus Bond-scène. Ons commercial is een spectaculaire achtervolging vanuit het oogpunt van een DHL-chauffeur. Een gewone man die zijn werk gedecideerd probeert te doen, navigeren door de chaos die zich om hem heen ontvouwt. Bond fans zijn kritisch dus de details waren belangrijk. Daarom kozen we voor de crew en de DOP die meerdere James Bond films hadden geschoten. Waaronder ‘No Time To Die’. En met de vaste Bond stunt chauffeur in de iconische 007’s Aston Martin.

Media- en middelenstrategie

We hebben geen gewone commercial gemaakt, maar een bonus scène die Bond fans opwindt. Dus werd de film gelanceerd via de sociale media kanalen van 007 – Instagram, Facebook, Twitter, YouTube en via de DHL sociale kanalen.
Vervolgens was de commercial exclusief te zien tijdens de VIP-screening van ‘No Time To Die’. Een DHL evenement georganiseerd voor hun klanten, personeel, en belangrijke relaties voordat de officiële bioscoop première in het land was. Hierdoor kreeg de commercial een soort cultstatus onder de Bond fans. En voegden we daadwerkelijk iets toe aan het Bond-universum.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken