Lekker Nederlands!

Lekker Nederlands!

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
VENCO
Bureau
Alfred International
Jaar
2018
Paginanummer
294

Doelstelling

Venco is het grootste en bekendste dropmerk. Desondanks staat onze penetratie onder druk. Dit is een direct resultaat van het feit dat we te lang stil zijn geweest. Hoog tijd dat we onze rechtmatige positie weer opeisen en uitdragen. Uit merkonderzoek blijkt één duidelijke onderscheidende factor: wij zijn het meest 'typisch Nederlands'. Door in een leuke, impactvolle campagne die emotie uit te vergroten en deze aan ons merk te verbinden, willen we onze voorkeurspositie vergroten, met als uiteindelijke doel de daling van penetratie om te draaien.

Doelgroep

Heel drop-etend Nederland. Primaire communicatiedoelgroep 30-55.

Merkomschrijving

Venco is al meer dan 135 jaar een oer-Nederlands dropicoon.

Concept

Wij Nederlanders zijn eigenlijk best trots op onze typische en soms wat eigenaardige gewoontes. Het is precies die Nederlander in ons die zo kan opgaan in een dropje. De campagne vergroot herkenbare, typisch Nederlandse eigenschappen uit. Dingen waar we met de nodige zelfspot naar kijken, maar die wel echt bij ons horen. Lekker Nederlandse situaties die niet Nederlandser kunnen - of toch wel?

Media- en middelenstrategie

TV zorgt voor massabereik. Onlinevideo voor aanvullende doelgroepen en extra contacten. 'Lekker Nederlands' biedt daarnaast kansen op exposure via social content en PR. In social posts en advertising worden typisch Nederlandse eigenschappen uitvergroot die aansluiten op de thema's uit de TV- en onlinevideo's. De PR-campagne bestond uit een drie-traps strategie waarmee verschillende media en doelgroepen werden geconfronteerd met de campagne. 1. Landelijke media kregen een wetenschappelijk onderzoek over typisch Nederlandse gebruiken. 2. De video met Nathan Rutjes werd via seeding verspreid onder online videoplatformen als Dumpert en nieuwspagina's gericht op voetbalminnend Nederland. 3. Ten slotte kregen vakmedia een persbericht met een uitgebreid verhaal over de achtergrond van deze herpositionering. De keyvisual zorgt voor herkenning van 'Lekker Nederlands' op de winkelvloer middels doorvertaling op POS.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken