Leffe past op elke tafel

Leffe past op elke tafel

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
LEFFE
Bureau
Isobar
Jaar
2018
Paginanummer
280

Nominatie 2018

Doelstelling

Merkbekendheid verhogen, merkassociatie met food versterken en verkoop Leffe Blond, Bruin en Tripel een impuls geven.

Doelgroep

De authentic explorer (m/v 25 - 55 jaar) geniet van goed eten en drinken, is op zoek naar nieuwe ervaringen, nieuwsgierig naar het verhaal achter een product, overwegend wijndrinker en geïnteresseerd in speciaalbier.

Merkomschrijving

De gastvrijheid, waar de Leffe abdij bekend om staat sinds de monniken er in 1240 begonnen met bier brouwen, inspireerde tot de merkstrategie 'Altijd Welkom', en sluit naadloos aan bij de ambitie om hét toegankelijke speciaalbier van Nederland te zijn.

Concept

Speciaalbier is (nog) niet de standaard keuze bij het eten, zelfs niet voor speciaalbierdrinkers. 80% ziet bier vooral als geschikte drank voor na het eten en slechts 1 op de 4 drinkt het wel eens bij het eten. En dat terwijl bier, dankzij de mogelijkheden die de grote variatie aan smaak- en geurcomponenten biedt, geschikter is om met eten te combineren dan 'standaard keuze' wijn. Tijd voor Leffe om de veelzijdigheid van speciaalbier te bewijzen en een plek op tafel te claimen. 'Leffe past op elke tafel' toont bierdrinkend Nederland dat Leffe zowel een perfecte begeleider naast het eten als een ingrediënt voor in heerlijke gerechten is. Om deze belofte kracht bij te zetten is samen met chef-kok Hugo Kennis en biersommelier Fiona de Lange een kookboek met stoof- en borrelgerechten gemaakt en in partnership met Le Creuset een limited-edition Leffe Stoofpan ontwikkeld.

Media- en middelenstrategie

De drieledige doelstelling vraagt om een balans-act tussen het op de agenda zetten van koken met speciaalbier, inspireren met de veelzijdigheid van speciaalbier en de doelgroep zelf aan de slag zetten in de keuken. De online hoofdvideo zet het thema neer bij een in bier- en food-geïnteresseerde doelgroep via Facebook, Instagram, YouTube en 24Kitchen. Chef-kok Hugo en andere influencers maken koken met bier toegankelijker met behulp van PR-activiteiten en advertorials. Drie recepten uit het kookboek worden gebruikt voor online receptenvideo's en het prime-time branded content programma 'Speciaal voor op tafel' op RTL4. Via re-targeting wordt het kookboek - gratis bij een sixpack in de supermarkt en bij online speciaalbierwinkel Hopt.nl - ingezet als volume driver.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken