Leef je uit

Leef je uit

Categorie
Retail
Adverteerder
V&D
Bureau
Y&R Not Just Film
Jaar
2010
Paginanummer
490

Doelstelling

Bij V&D is de afgelopen jaren veel veranderd. Om weer hét warenhuis van Nederland te worden heeft V&D de winkels gerestyled en het assortiment drastisch aangepast, met een zware focus op fashion. V&D heeft nu deels een shop in shop formule en voert een unieke mix van A-merken en modieuze private labels. Als het grootste deel van de winkels is aangepast, is het tijd om deze rebranding breed te gaan uitdragen en Nederland te verleiden tot een (hernieuwd) bezoek aan V&D.

Doelgroep

De communicatiedoelgroep bestaat uit vrouwen van 18-35 die houden van shoppen en mode. Deze vrouwen zijn geen trendsetters, maar zeker wel trendbewust. Voor hen heeft V&D nog een te functioneel imago. Als deze 'funshoppers' verleid kunnen worden tot een (hernieuwd) bezoek, wordt V&D vanzelf weer hun favoriet voor shoppen en mode; het verrassende mode-aanbod en de gezellige ervaring in de winkel zijn hiertoe de sleutel.

Concept

In de campagne wordt V&D neergezet als een echt fashion-warenhuis waar vriendinnen zich laten inspireren en verleiden tot het kopen van eigentijdse kleding, accessoires, en cosmetica van veel verschillende merken. Bij V&D vinden ze alles onder 1 dak. Deze 'shopping experience' wordt samengevat in de nieuwe pay-off: Leef je uit. V&D.

Media- en middelenstrategie

Om de rebranding breed uit te dragen is gekozen voor een massamediale campagne. TV leent zich het beste voor het tonen van de vernieuwde winkel, de nieuwe collecties en de juiste sfeer. Voor de 2 belangrijkste modeseizoenen en de feestmaand is een ATL campagne ontwikkeld. Daarnaast is het al jaren bestaande Prijzencircus in toon en stijl weer fashionable neergezet; tezamen met de nieuwe actie Merkenparade maakt deze duidelijk dat V&D haar merken ook betaalbaar weet te houden. De campagnes worden crossmediaal doorvertaald naar folders, radio, outdoor, instore communicatie en online. Stevige groei in merkvoorkeur, marktaandeel en traffic laten zien dat de rebranding en de campagne een succes zijn; V&D staat weer op de kaart.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken