Leef het boer’nleven

Leef het boer’nleven

Categorie
Retail
Adverteerder
ALBERT HEIJN
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2014
Paginanummer
332

Nominatie 2014

Doelstelling

Verhoog penetratie van versproducten bij huishoudens met kinderen zonder mee te gaan in prijzenslag rond vers. Verdiep kennis bij kinderen over zorg en aandacht bij teelt van versproducten.

Doelgroep

Primair: Moeders gezinnen met kinderen 3 - 12 jaar Secundair: 1 - 2 pers. huishoudens

Concept

Voor moeders staat het boerenleven voor puur, no-nonsense, gezond, ongecompliceerd: de basis. Zij werden groot met melk, boterhammen en de gestampte pot. Hun kids zijn daar wat verder van af geraakt. Vers vinden ze minder aantrekkelijk en lekker. Minder weten leidt zo tot minder gevarieerd eten. Wel bezit de boerderij een grote aantrekkingskracht voor hun. Als fantasievol speelgoed op tafel, eerste ontmoeting met dieren op de kinderboerderij of onbezorgde plek om lekker te vies worden in de wei. Ze staan open voor meer kennis als je ze weet te prikkelen met leuke weetjes en ervaringen en met een aantrekkelijk spaarpremium. Campagne thema is 'leef het boer'nleven'. Kern zijn de duurzame 3D-uitdrukpremiums waarmee kinderen hun eigen boerderij bouwen. Ieder premium staat voor een gewas, dier, item of mens op de boerderij. Altijd voorzien van een informatief, grappig weetje en doe opdrachtjes. Zo kunnen kids zich inlezen en inleven en ervaren wat er komt kijken bij het kweken en verzorgen van alles wat groeit en bloeit. De optimistische, speelse toon moet vooral kinderen aanspreken. Het laagdrempelige en simpele karakter moet de penetratie borgen. De 'Doe als een boer-Dag', waarbij onze boeren hun akkers en stallen een dagje openstellen voor alle boertjes en boerinnetjes van Nederland is het klapstuk. Daar hebben ze de dag van hun boer'nleven!

Media- en middelenstrategie

De multimediale campagne werd afgetrapt met een advertentie en sampling in Donald Duck. Mass TV en een speciale bonus zorgen voor breed bereik. Instore worden, naast POS, life-size spectaculairs van de mini's geplaatst bij relevante productcategorieën. Ook zijn 100 boeren op de winkelvloer met proeverijen. Via social wordt de 'Doe als een boer-Dag' aangejaagd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken