Lay’s Iconic Restaurant Flavours

Lay’s Iconic Restaurant Flavours

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
LAY’S (PEPSICO)
Bureau
Fitzroy
Jaar
2021
Paginanummer
480

Nominatie 2021

Doelstelling

De Benelux snackmarkt is verzadigd. Hoe kan Lay’s binnen deze concurrerende markt haar leiderschapspositie versterken? Door innovatieve smaken te brengen die extreem onderscheidend en ultiem relevant zijn.

Doelgroep

Naast de brede categorie van alle zoute snacks kopers focussen we op 2 nieuwe segmenten: value hunters en taste indulgers/flavour seekers.

Merkomschrijving

De purpose van Lay’s: to fill the world with joy for everyone. Het draait allemaal om smaken en met nieuwe smaken inspireren we om te blijven genieten

Concept

Uit eten gaan is belangrijk voor Nederlanders. Het zorgt voor fijne momenten samen en nieuwe smaakbelevingen. Helaas kon dit niet meer door de lockdown. Iedereen miste de gezelligheid van buitenshuis eten en verlangde naar de smaken van hun favoriete gerechten. Daarom introduceert Lay’s de ultieme restaurantervaring thuis. Met drie nieuwe smaken samen met de meest iconische restaurants ter wereld: KFC®, Subway® en Pizza Hut™. In de campagne laten we zien hoe met Lay’s iedereen kan genieten van de smaak van hun favoriete restaurants

Media- en middelenstrategie

Voor het eerst startte we een campagne vóórdat de smaken op het schap lagen. Op social en in OOH teaseden we de lancering. Mensen maakten kans op 1 van de 1000 eerste zakken. We kregen ruim 34.000 aanmeldingen in minder dan een week!

Vervolgens lanceerden we groots de campagne. TV, online video, outdoor, social en display bouwden snel bekendheid op. PR en influencers wakkerden de buzz verder aan. Niemand kon onze smaken missen in de winkel én in de partnerrestaurants, waar we voor de allereerste keer Lay's verkochten! We openden zelfs ons eigen restaurant op UberEats: de 3 smaken gratis bezorgd in de verpakking van de originele gerechten. De nieuwe smaken waren een instant succes: de fabriek kon de vraag niet aan en chips werden zelfs doorverkocht op eBay.

Tot slot kon er worden gestemd welke smaak in het schap moest blijven. We onthulden de winnende iconische smaak met een net zo iconisch fashion item voor de fysieke én virtuele wereld: De Lay’s Crispy Puffer Jacket. De allereerste jas gemaakt van resterende chipszakken en gevuld met echte chips! Alles telde op tot een enorm succes: Lay's Iconic Restaurant Flavours is de succesvolste Lay’s lancering van het afgelopen decennium!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken