Lang Leve Thuis

Lang Leve Thuis

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ESSENT
Bureau
Etcetera
Jaar
2018
Paginanummer
186

Nominatie 2018

Doelstelling

Het doel van de herpositionering is Essent neer te zetten als de nummer 1 dienstverlener in nieuwe energieoplossingen, zodat nieuwe klanten worden aangetrokken en huidige worden behouden.

Doelgroep

De campagne richt zich op gewone, nuchtere Nederlanders. Essent is er dus eigenlijk voor iedereen. Mensen die gebruik willen maken van nieuwe mogelijkheden en technologie in huis, maar niet altijd weten hoe ze daar op een goede manier gevolg aan kunnen geven. Deze 'Comfort Seekers' kunnen hierbij wel een helpende hand gebruiken.

Merkomschrijving

Essent biedt de nuchtere Nederlander supersimpel te bedienen oplossingen en innovaties, waardoor thuis een plek kan worden om het leven te vieren. Daarbij stelt Essent letterlijk iedereen in staat om deze innovaties te gebruiken. Door het makkelijk en betaalbaar te maken, maakt Essent 'thuis' voor heel Nederland leuker. Lange leve thuis!

Concept

Om onderscheid te maken en op te vallen ten opzichte van andere energieleveranciers is BN'er André Hazes de hoofdpersoon in de nieuwe campagne van Essent. André is een energieke familieman die door de doelgroep van Essent sympathiek wordt gevonden. Als voorbeeldklant spreekt hij iedere Nederlander op een positieve en speelse manier aan. Via zijn thuis, met Monique, zoontje, hond en buren, laat André zien wat voor iedereen de relevantie en toepasbaarheid is van de supersimpel te bedienen energieoplossingen van Essent.

Media- en middelenstrategie

Op de SEE-laag wordt de merkbelofte gelanceerd met een merkfilm. Deze wordt gedurende het jaar afgewisseld met specifieke product content. Op de THINK-laag gaan korte, online video's in op de drempels die klanten ervaren bij het toepassen van nieuwe technieken. In de DO-laag van de campagne zorgt 'smart retargeting' voor conversie.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken